Vesti
Društvo

Umesto kuće baka Borka dobila kontejner

Borka Ćirković, osamdesetpetogodišnja starica iz Gornje Gušterice o kojoj je RTV Kim izveštavao krajem leta, danas je od vojnika KFOR-a dobila kontejner za stanovanje.
Umesto kuće baka Borka dobila kontejner
Borka Ćirković (Foto arhiva Kim)

Borka živi u oronuloj kući kojoj preti urušavanje, a njeni ćerka i zet koji povremeno dolaze iz Smedereva su na sve načine pokušali da zaštite kuću od daljeg propadanja. U tome, međutim, nisu uspeli pa je Borka više puta tražila od opštinskog rukovodstva da joj pomogne u izgradnji novog doma.

Opština za sada nije u mogućnosti da odgovori na apele starice, ali su pripadnici italijanskog Kfora odlučili da pomognu dodelom kontejnera.

U poseti Borki danas su bili italijanski pukovnik Nikola Perone i direktor Odeljenja za urbanizam u Opštini Gračanica Dejan Jovanović.

“Kfor je dodelio kontejner za stanovanje koji je u dobrom stanju tako da će sada baka Borka moći da živi u njemu. Mi ćemo kao opština videti da pomognemo ovoj gospođi jer su joj potrebne još neke osnovne stvari za normalan život”, kazao je Jovanović za RTV Kim.Ostale vesti

Kišne šahte na meti lopova

Duž puta Gračanica - Laplje Selo - Čaglavica otvorene su 34 slivne šahte koje, u stanju u kakvom su, predstavljaju opasnost za vozače na putu, ali i pešake. Nadležni obećavaju rešenje problema do kraja godine.

  • 25.11.2022
Lik Rite Ore na poštanskim markama
Pevačica Rita Ora, koja je rođena u Prištini, postala je deo riznice poštanskih maraka Pošte Kosova.
  • 25.11.2022
Žene nisu krive za nasilje koje trpe
Od januara do oktobra ove godine Policiji Kosova je prijavljeno 49 slučajeva seksualnog napada, a registrovana su i 73 slučaja seksualnog uznemiravanja. Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama koji se obeležava danas ujedno označava i početak kampanje UN Women “16 dana aktivizma” protiv rodno zasnovanog nasilja. Struka poručuje da žene moraju prepoznati i prijaviti nasilje kojem su izložene. 
  • 25.11.2022
Tri internet servisa prednjače u prikupljanju podataka o korisnicima
Stručnjaci kompanije Kasperski analizirali su podatke o servisima koji su najčešće prikupljali podatke o ponašanju na internetu i došli do zaključka da su Gugl, Meta i Critea tri servisa koji najviše prikupljaju podatke korisnika.
  • 25.11.2022
Tradicionalna jela Kosova i Metohije na Etno sajmu hrane i pića
Preko 300 proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda iz regiona Jugoistočne Evrope učestvuje na ovogodišnjem etno sajmu, koji je održava od 24. do 27. novembra u hali 3 Beogradskog sajma. Među izlagačima tradicionalne hrane je i Danijela Simonović iz Batusa koja predstavlja tradicionalnu hranu Kosova i Metohije.
  • 25.11.2022
Srbija najlošija u regionu po siromaštvu medija, govoru mržnje
Srbija je u toku 2021. godine imala najlošiji sistem informisanja u regionu od zemalja koji su obuhvaćeni godišnjim barometarom američke nevladine organizacije Ajreks (IREX). Srbija je najlošije ocenjena u indikatorima koji ocenjuju širenje mržnje uz pomoć medija i finansiranje medija.
  • 24.11.2022