Vesti
Društvo

Umesto komunalaca, smeće će meštani iznositi sami

Iza Poslovnog centra u Gračanici dopremljena su dva velika kontejnera gde će meštani moći da odlažu smeće sve dok se ne pronađe rešenje koje će komunalno preduzeće da ga iznosi.
Umesto komunalaca, smeće će meštani iznositi sami
Kontejneri, postavljeni na velikom parkingu (Foto Opština Gračanica)

Problemi sa iznošenjem smeća nastali su zbog pravno administrativnih problema u funkcionisanju Javno komunalnog preduzeća „ Кomunalac“ koje je deo Privremenog organa Priština. Zbog toga što ovo preduzeće nema licencu za rad, a Opština Gračanica još nije formirala svoje preduzeće, meštani su u problemu.

U iščekivanju konačnog rešenja, opština Gračanica pronašla je privremeno, a to su ova dva kontejnera koja su postavljena pored parking, odnosno kod restorana „Arsa“.

Кako je kazao direktor opštinskog odeljenja javnih službi Vladica Trajković kontejneri su kapaciteta 7 tona i u njima će meštani moći da odlažu smeće.

Trajković moli građane na toleranciju i strpljenje i napominje da opština Gračanica radi ubrzano na rešavanju problema, a do tada, kako je kazao, kompanija „Pastrimi“ nastojaće da periodično odnosi smeće iz svih sredina na teritoriji opštine Gračanica.

Iz opštine podsećaju da „Кomunalac“ ne iznosi smeće zbog zabrane jer preduzeće nije registrovano u kosovskom sistemu, a deponija na koju je ova kompanija odlaga smeće proglažena za zaštićenu zonu je od strane nadležnog ministarstva pa je u njoj odlaganje smeća strogo zabranjeno.Ostale vesti

Ivan Zaporožac novi načelnik ŠU na Kosovu

Ivan Zaporožac doskorašnji direktor OŠ "Branko Radičević" u Kosovskoj Mitrovici, preuzeo je funkciju načelnika Školske Uprave za Kosovo i Metohiju, saznaje RTV Kim.

  • 13.05.2021
Digitalni zeleni sertifikat za lakša putovanja

Od danas, svi građani Republike Srbije, mogu preuzeti Digitalni zeleni sertifikat, odnosno potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida-19 i rezultatima različitih testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2.

  • 12.05.2021
Lipljan: Obustavljeni radovi na izgradnji višespratnice
Radovi na izgradnji višespratnice u neposrednoj blizini kuće Čedomira Miljkovića u Lipljanu su obustavljeni. Opštinska inspekcija je po prijavi izašla na teren i naložila izvođaču da radove može da nastavi tek kada postavi potporni zid i zaštiti od mogućeg urušavanja stambeni objekat porodice koja živi u blizini.
  • 12.05.2021
Janjić i Sunjog razgovarali o problemima manastira Visoki Dečani
Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić razgovarao je danas sa šefom Kancelarije EU na Kosovu Tomašom Sunjogom o trenutnoj situaciji na Kosovu i problemima sa kojima se suočava manastir Visoki Dečani.
  • 11.05.2021
Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Kosovskoj Mitrovici
U toku je akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u KIliničko-bolničkom centru u organizaciji Crvenog krsta iz Kosovske Mitrovice.
  • 11.05.2021
Fondacija Puls poklonila električni skuter Mihajlu iz Pasjana
Fondacija Puls poklonila je električni skuter šesnaestogodišnjem Mihajlu Cvetkoviću iz Pasjana koji je oboleo od Dišenove mišićne distrofije, poremećaja uzrokovanog mutacijom gena, koji, uglavnom kod dečaka izaziva ubrzano propadanje mišića. 
  • 10.05.2021