Vesti
Društvo

Uklanjaju se nelegalni objekti iz Kosovske Mitrovice

U centru Kosovske Mitrovice, u ulici Kralja Petra I, danas je počelo rušenje nelegalno izgrađenih objekata, u okviru projekta uređenja grada.

Uklanjaju se nelegalni objekti iz Kosovske Mitrovice
Uklanjanje nelegalnih objekata (Foto Kontakt)

Radovi na rekonstrukciji ulice Kralja Petra I, u okviru kojih je predviđeno i uklanjanje nelegalno izgrađenih objekata, počeli su 10. avgusta.

Tada je započeta rekonstrukcija desne strane trotoara, od spomenika Knezu Lazaru do novog kružnog toka, u tački spajanja ove, sa ulicom Knjaza Miloša.

Takođe, planirana je zamena rasvete, urbanog mobilijara i zelenila.

Za uređenje ulice Kralja Petra I izdvojeno je 700.000 evra (oko 70 miliona dinara) iz kosovskog budžeta.

Ovaj projekat ima za cilj da se urbanistički nadoveže na postojeće šetalište i tako proširi pešačku zonu.

Šefica opštinske administracije Adrijana Hodžić objasnila je ranije da trenutno izvođenje radova obuhvata 6.706.5 m2 rekonstrukcije trotoara i rasvete u ulici Kralja Petra I, 12.302m2 predviđenih za renoviranje unutrašnjih prostorija, 840m2 igradnja novih igrališta i 371.1m2 predviđenih za rekonstrukciju partera.

U severnom delu Mitrovice u toku je realizacija brojnih infrastrukturnih projekata, koji će, kako je rečeno iz lokalne samouprave, gradu dati lepši izgled, a brojnim institucijama omogućiti kvalitetniji rad u novom, renoviranom prostoru.

Izvođenje radova odnosi se na rekonstrukciju objekata obrazovnih institucija, i infrastrukturu.Ostale vesti

Naim Ćeljaj novi ombudsman Kosova

Narednih pet godina Naim Ćeljaj obavljaće dužnost ombudspersona Kosova.

  • 29.09.2020
Porodice u staroj školi u Gračanici tri dana bez struje
U staroj školi u Gračanici dve porodice od subote nemaju struju. Do kvara je došlo nakon lošeg vremena, kada su kablovi pokidani. Stanarka Jelena Stanojević ističe da je ekipa Keds-a danas izašla na teren, ali da kvar nije rešen.
  • 28.09.2020
Budžetski prihodi Kosova za osam meseci manji oko 150 miliona
Zbog pandemije korona virusa, budžetski prihodi Kosova su za osam meseci oko 150 miliona evra manji, rečeno je u Carini i Poreskoj administraciji Kosova (PAK).
  • 27.09.2020
Može li zimnica bez ajvara?

Kada dođe kraj leta, na centralnom Kosovu počinje sezona spremanja zimnice. Žene, posebno one malo starije, tada su neverovatno užurbane i kreativne. Poseban ritual predstavlja spremanje ajvara.

  • 26.09.2020
Vlada Kosova: Ukinuta odluka kojom je ograničeno kretanje
Kosovska vlada ukinula je večeras svoju prethodnu odluku od 28. jula, kojom je, između ostalog, uveden noćni policijski sat za 13 opština na Kosovu, ali i produžen policijski sat za četiri opštine na Severu koji je na snazi bio od 8. jula. Rad ugostiteljskih objekata produžen za sat vremena.
  • 25.09.2020
Brojne neregularnosti u OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu
OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu, prema tvrdnji pojedinih radnika, funkcioniše bez plana i programa za ovu školsku godinu, skoro polovina zaposlenih nema ugovore na neodređeno, a protiv njih troje je pokrenut postupak pošto su „bez odobrenja direktora izneli dosijee većeg broja radnika, van škole“. V.d. direktora Bogdanka Mirić poriče navedeno i dodaje da „nestručni drže stručne predmete“, te da „ne zna gde bi ti ljudi radili ako ih ona otpusti“.
  • 25.09.2020