Vesti
Društvo

Ugljare: Zbog obilnih padavina izlila se reka Prištevka

Obilne padavine koje su tokom protekle noći pogodile centralno Kosovo, izazvale su u Ugljaru izlavanje reke Prištevke. Ispod nadvožnjaka između Lapljeg Sela i Preoca ima veće količine vode, potvrdio je za RTV Kim direktor Javnih službi Opštine Gračanica Vladica Trajković.
Ugljare: Zbog obilnih padavina izlila se reka Prištevka
Reka Prištevka se izlila u Ugljaru (Foto Kim)

Iako je leto zvanično stiglo 21. juna, kiša ne prestaje da pada. Usled velikih padavina došlo je do izlivanja reke u Ugljaru, a kako je u telefonskoj izjavi kazao Vladica Trajković, opštinske ekipe su krenule da zaustave dalje izlivanje pomoću džakova sa peskom.

„U Ugljaru je reka Prištevka počela da se izliva, a ekipe javnih službi su već krenule da spreče dalje izlivanje. Takođe, zbog obilnih padavina ispod nadvožnjaka u Lapljem Selu koji spaja magistralni put Priština-Lipljan, tačnije između Lapljeg Sela i Preoca, ima veće količine vode“, naveo je Trajković i dodao da je "na par mesta došlo i do izlivanja kanalizacije".Ostale vesti

Beograd: Protesti ispred Skupštine, policija bacila suzavac
Nekoliko hiljada ljudi protestuje ispred Skupstine Srbije zbog najavljenih mera radi sprečavanja širenja korona virusa i trodnevnog policijskog časa i uzvikuju „lopovi“ i „izlazite napolje“.
  • 07.07.2020
Četiri opštine na severu Kosova od večeras u karantinu
Zbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja slučajeva infekcije virusom korona, Krizni štabovi četiri opštine na severu Kosova doneli su odluku o zabrani kretanja i stavljanju u karantin ove opštine. Odluka stupa na snagu večeras.
  • 07.07.2020
Vučić: U Beogradu za vikend policijski čas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je situacija u Srbiji, posebno u Beogradu kritična, a za vikend će ponovo biti uveden policijski čas.
  • 07.07.2020
Ljubav u vreme korone nije zabranjena, ali svadbe jesu
Pandemija koronavirusa je i na Kosovu mnoge događaje, pa tako i venčanja, otkazala ili odložila za neko srećnije i bezbednije vreme. Matičari na centralnom Kosovu navode da je broj venčanih u periodu od marta do jula, u odnosu na isti period prošle godine, drastično opao.
  • 07.07.2020
Smenjen generalni direktor KBC Kosova
Upravni odbor Kliničko bolničkog centra Kosova (KBCK) u Prištini smenio je juče sa dužnosti generalnog direktor Basri Sejidua zbog, kako je saopšteno, nezadovoljavajućeg izvršavanja i neispunjavanja radnih obaveza.
  • 07.07.2020
Više scenarija za nastavu od septembra
U pripremi je više scenarija za kombinovanu nastavu koja bi od septembra mogla da počne u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
  • 06.07.2020