Vesti
Društvo

Ugljare: Položen kamen temeljac za izgradnju obdaništa

U Ugljaru kod Kosova Polja položen je kamen temeljac za izgradnju objekta u kojem će biti smešteno obdanište "Naša radost" koje godinama radi u privatnoj kući, plaćajući visoku kiriju.
Ugljare: Položen kamen temeljac za izgradnju obdaništa
Srđan Popović (Foto Kim)

Kamen temeljac položio je predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović i tom prilikom poručio da je izgradnja obdaništa uslov za opstanak i ostanak na Kosovu.

"Neka ovaj kamen temeljac u selu Ugljare bude kamen temeljac našeg ostanka i opstanka, naše budućnosti. Ovo je samo jedan u nizu projekata koje smo planirali za ovu godinu. Do sada je obdaniše bilo u privatnoj kući i deca nisu imala uslova za pravilno odrastanje. Ovaj objekta će to pružiti našoj deci", kazao je Popović.

Predškolsku ustanovu "Naša radost" pohađa 60 mališana. Direktorica ove ustanove Ljiljana Martinović kazala je da će izgradnjom novog objekta deca biti smeštena u adekvatnim uslovima.

"Godina smo bili u privatnoj kući, sada je ovo za selo Ugljare veliki događaj. Deca će biti smeštena u adekvatnim uslovima i vaspitno-obrazovni rad obavljaće se na adekvatan način", rekla je Martinovićeva.

Novi objekat, površine 432 kvadratna metra, imaće prizemlje i sprat. U prizemlju će se nalaziti dečije spavaone, boravišni prostor, kuhinja sa trpezarijom, višenamenski prostor, kao i pomoćna prostorija za grejanje. Na spratu će biti smeštene prostorije uprave obdaništa, a pored zgrade biće izgrađen i parking prostor.

Za izgradnju obdaništa Opština Gračanica je iz svog budžeta izdvojila 122.678 evra, a radovi bi trebalo da budu završeni za tri meseca.Ostale vesti

Pasjane: Protest zbog zapošljavanja u Zdravstvenom centru
Ispred Zdravstvenog centra u Pasjanu kod Gnjilana održan je protest dvadesetak ljudi nezadovoljnih zbog odluke direktora ove ustanove dr Zorana Perića da ih ne primi u radni odnos.
  • 05.03.2021
KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, danas su prikupili 94.600 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković.

  • 03.03.2021
OG: Nastavljena dezinfekcija institucija i stambenih objekata
Opštinsko odeljenje javnih službi nastavilo je sa dezinfekcijom institucija, ustanova i kolektivnih stambenih objekata u cilju zaštite od širenja kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 03.03.2021
Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021