Vesti
Društvo

Ugljare: Humanitarni bazar za Vukana

U sportskoj sali osnovne škole u selu Ugljaru je organizovan humanitarni Vaskršnji bazar radi prikupljanja sredstava za lečenje malog  Vukana Stoiljkovića iz Vranja koji boluje od spinalne mišiće atrofije (SMA)
Ugljare: Humanitarni bazar za Vukana
Humanitarni bazar u OÅ  ''Ugljare'' (Foto Kim)

Učiteljica trećeg razreda u OŠ "Ugljare" Marijana Trajković je istakla je da je ideja spontano potekla od učenika, te da im ovo nije prva akcija humanitarnog karaktera.

"Imali smo skoro Novogodišnji bazar od kojeg je deo novca otišao u dobrotvorne svrhe za lečenje malog Vukana, kao što će i prihod od današnje akcije. Možda to neće biti neka velika suma novca, ali smo se potrudili”, navela je ona.

Trajkovićeva je dodala da je priprema u okviru vannastavnih aktivnosti i projektne nastave trajala 15 dana.

"Bila je jako zanimljiva priprema, deca su tokom nje bila vesela i srećna. Kada god bi napravili neki od proizvoda koji je ponuđen na današnjem bazaru, videlo se njihovo zadovoljstvo", zaključila je učiteljica.

"Pravili smo zeke, korpice, farbali smo jaja. Bilo nam je jako zabavno, ostalo je još po nešto što nismo prodali, a novac će ići u dobrotvorne svrhe malom Vukanu", kazala je učenica trećeg razreda Tijana Mitić.

Učenik petog razreda Andrija Vučić je rekao da je "ovo bila ideja za uskršnje dane koji dolaze".

"Ja sam pravio kokice i kolače i sve sam prodao", ponosno je saopštio.

"Prodavali smo svašta, imali smo neke korpice za jaja. Bilo mi je zanimljivo, novac ide u humanitarne svrhe", kazao je Tadija Ničić, učenik četvrtog razreda.

Učenici prvog razreda su "pravili korpice za zečeve", pa "iako nisu prodali baš sve", ipak su zadovoljni.

Bazar u Ugljaru je obišla i predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić sa svojim saradnicima.

U ovoj akciji učestvovali su učitelji, profesori i roditelji malih školaraca. Ubrzo nakon početka samog događaja rafovi su ispražnjeni, a prikupljeno je više od 24.000 dinara.Ostale vesti

Sutra pitijada u Donjoj Gušterici
U okviru "Vidovdanskih dana" u Donjoj Gušterici Turistička organizacija Gračanice (TOG) će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica sutra (26. juna) organizovati prvu pitijadu pod imenom "Кosovska pita", manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu.
  • 25.06.2022
Restoran u Prištini u znak protesta zabranio ’’ulazak bez viza’’ građanima EU
Jedan lokal u Prištini na ulazu je postavio tablu na kojoj piše da je zabranjen ulazak bez vize građanima Evropske unije.
  • 25.06.2022
KFOR donirao fotonaponske panele za ambulantu u Osojanu
Italijanski vojnici KFOR-a, regionalne komande Zapad, donirali su sistem fotonaponskih panela za ambulantu u Osojane.
  • 24.06.2022
Karadžić: Meštani Lapljeg Sela i Preoca najavljuju proteste zbog reke
Problemi koje meštanima opštine Gračanici stvaraju jalovina i smrad iz reke Gračanke danas su bili tema vanredne sednice SO Gračanica. Odbornik Ljubiša Karadžić kazao je da su meštani Lapljeg Sela i Preoca spremni na proteste. 
  • 24.06.2022
Studijski programi na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću sve atraktivniji
Učiteljski fakultet Univerziteta u Prištini sa sedištem u Leposaviću ove godine upisuje novu generaciju studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.
  • 24.06.2022
Zubin Potok: Meštani sela Kovače 20 godina kubure sa strujom
Domaćinstva u selu Kovače u opštini Zubin Potok, već se godinama suočavaju sa problemom slabog napona električne energije. Prema rečima meštana, struja je toliko slaba da osnovni električni aparati vrlo često ne mogu da se koriste.
  • 24.06.2022