Vesti
Društvo

Ugljare: Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst je u Domu zdravlja Kosovo Polje izmeštenog u Ugljaru, organizovao još jednu u nizu akcija dobrovoljnog davanja krvi. Dragocena tečnost je prikupljana za Zavod za transfuziju krvi u Gračanici.
Ugljare: Akcija dobrovoljnog davanja krvi
Dobrovoljno davanje krvi u Ugljaru (Foto Kim)

Crveni krst Kosovo Polje, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi u Gračanici, svake godine najmanje jednom organizuje dobrovoljno davanje krvi.

„Očekujemo, kao i svake godine, oko trideset davalaca krvi. Ove godine (zbog koronavirusa) radimo u specifičnoj situaciji u davalištu krvi i ja se nadam da će i sada sve proći u najboljem redu“, kazao je za RTV Kim sekretar „Crvenog krsta“ u Kosovu Polju Jovica Mitrović.

On je naveo da je krv stalno potrebna i da uvek, kada je neophodno, ima redovnih davalaca koji su spremni da pomognu.

„Postoje bolesni i ljudi kojima je potrebna krv. Mi prikupljamo krv isključivo za Zavod za transfuziju krvi u Gračanici. Ovo je samo jedna od redovnih akcija, a ima i davalaca krvi koji tokom godine, kada god zatreba, dolaze, daju krv i tako pomažu ljudima“, rekao je Mitrović.
Iz Doma zdravlja su za RTV Kim rekli da davanje krvi prolazi u najboljem redu, te da se preporučene mere zaštite strogo poštuju.

„Priličan je broj prijavljenih davalaca krvi, kao i svake godine. Za sada sve protiče kako treba“, kazao je lekar Doma zdravlja „Ugljare“ Svetozar Uskoković i dodao da je poštovanje mera za sprečavanje eventualnog širenja kovid virusa na maksimalnom nivou.

Članovi Crvenog krsta su za vreme pandemije virusa kovid-19 obilazili sva evidentirana domaćinstva kojima je bila potrebna pomoć u vidu lekova i hrane. Među radnicima i volonterima koji su izlazili na teren nije bilo zaraženih.Ostale vesti

Koha: Revizor zabeležio niz prekršaja i u opštini Gračanica

Kancelarija državnog revizora (KDR) utvrdila je niz kršenja tokom revizije sprovedene u opštini Gračanica, prenosi Koha.

  • 24.07.2021
Ranč „Sfens“: Ostvarenje dečjih snova uz konje
Na kraju uske, gotovo neprohodne ulice koja vodi ka srednjevekovnoj tvrđavi Zvečan, nalazi se ranč „Sfens“. Njegovi vlasnici, Aleksandar Arsenijević i Lena Ilić, su zaljubljenici u konje. Imaju francuskog kasača italijanskog porekla Nerka, boričkog arabera Karima, engleskog galopera Marakeša i ponija Smokija.
  • 24.07.2021
Kurti pozvao građane na vakcinaciju protiv kovida-19

Premijer Kosova Aljbin Kurti pozvao je građane da se prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa i naveo "da je pandemija stavljena pod kontrolu, ali da sada preti širenje delta varijante koronavirusa".

  • 23.07.2021
Vladika Teodosije sa polaznicima Prizrenske letnje duhovne škole
Episkop raško-prizrenski Teodosije razgovarao je danas u porti manastira Gračanica sas polaznicima Prizrenske letnje duhovne škole.
  • 23.07.2021
Odobren Zakon o ukidanju homologacije za vozila
Poslanici u kosovskoj skupštini usvojili su danas, u drugom čitanju, Nacrt zakona o vozilima kojim se ukida homologacija za nova i polovna drumska vozila, javlja KosovaPress.
  • 22.07.2021
Vladika Teodosije: Naše svetinje dele sudbinu našeg naroda
Skrnavljenje hrama Svetih apostola Petra i Pavla u selu Brod je jasna poruka da nismo poželjni na ovom području, kazao je vladika raško-prizrenski Teodosije. 
  • 22.07.2021