Vesti
Društvo

Udžbenici dopremljeni u Kosovsku Mitrovicu

Besplatni udžbenici namenjeni za učenike osnovnih škola na Kosovu oslobođeni su sa carinskog punkta na Jarinju, nakon dva dana zadržavanja.
Udžbenici dopremljeni u Kosovsku Mitrovicu
Udzbenici za osnovce (Foto rts.rs)

Udžbenike koje je Ministarstvo Republike Srbije poslalo za osnovce na Kosovu, Carinska služba Kosova oslobodila je nakon što su dostavljena sva potrebna dokumenta, kaže za Kim portparol ove agencije Adrijatik Staviljeci.

„Juče je iz Ministarstva za obrazovanje poslata potrebna dokumentacija i nakon toga su svi carinski postupci završeni. Mi smo knjige zadržali zbog nepotpune dokumentacije. Nakon što je ona dostavljena, knjige su oslobođene“.

I samostalni savetnik republičkog Ministarstva prosvete na centralnom Kosovu Duško Maksimović potvrdio je za Kim da su knjige Zavoda za izdavanje udžbenika puštene sa carinskog terminala. Maksimović kaže da se udžbenici trenutno nalaze u Školskoj upravi u Kosovskoj Mitrovici.

„Knjige se mogu preuzeti odamah. Direktori  škola koje su naručile knjige preko Zavoda za izdavanje udžbenika mogu sada da odu u Kosovsku Mitrovicu i da ih preuzmu“.

Maksimović kaže da će udžbenici ostalih izdavačkih kuća stići do kraja nedelje.Ostale vesti

Vladika Teodosije: Život nije lak, ali ne prodajte imovinu
Vladika Teodosije pozvao je vernike Eparhije raško-prizrenske da ostanu na svojim ognjištima i da ne prodaju imovinu koju su njihovi preci sticali i sačuvali.
  • 23.09.2020
Šarčević: Od početka školske godine zaraženo oko 60 đaka
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je od početka nove školske godine u Srbiji, koronavirusom inficirano oko 60 učenika što je, kako je ocenio, „nizak rezultat” kad se ima u vidu da je ukupno 850.000 učenika.
  • 23.09.2020
Obustavljeno rušenje škole u Drajčićima
Radovi su obustavljeni i škola neće biti srušena, objavio je ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić na svom Tviter nalogu.
  • 23.09.2020
Promocija proizvoda srpskih proizvođača u Prištini
NVO Aktiv poslednjih dana vrši promociju proizvoda tridesetak registrovanih srpskih proizvođača sa Kosova po ugostiteljskim objektima u Prištini. Ideja je da se približe zajednice i stvori poslovna veza između Srba i Albanaca koji ovde žive, kažu iz organizacije.
  • 22.09.2020
Gračanica: Svečana akademija povodom Dana opštine

„Gračanica ima počasno mesto na mapi Srbije i mi moramo opravdati časno ime koje su za nas izvojevali naši preci“, poručio je predsednik ove lokalne samouprave Srđan Popović na Svečanoj akademiji povodom Dana opštine.

  • 21.09.2020
Đaci nakon duže pauze ponovo u školskim klupama
Iako je školska godina za đake na Kosovu počela 1. septembra nastavom „na daljinu“, danas su dvorišta osnovnih škola „Kralj Milutin“ u Gračanici i „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu, ponovo ispunjena dečijom grajom. Đaci su vidno uzbuđeni i radosni zbog povratka u klupe.
  • 21.09.2020