Vesti
Društvo

Udžbenici dopremljeni u Kosovsku Mitrovicu

Besplatni udžbenici namenjeni za učenike osnovnih škola na Kosovu oslobođeni su sa carinskog punkta na Jarinju, nakon dva dana zadržavanja.
Udžbenici dopremljeni u Kosovsku Mitrovicu
Udzbenici za osnovce (Foto rts.rs)

Udžbenike koje je Ministarstvo Republike Srbije poslalo za osnovce na Kosovu, Carinska služba Kosova oslobodila je nakon što su dostavljena sva potrebna dokumenta, kaže za Kim portparol ove agencije Adrijatik Staviljeci.

„Juče je iz Ministarstva za obrazovanje poslata potrebna dokumentacija i nakon toga su svi carinski postupci završeni. Mi smo knjige zadržali zbog nepotpune dokumentacije. Nakon što je ona dostavljena, knjige su oslobođene“.

I samostalni savetnik republičkog Ministarstva prosvete na centralnom Kosovu Duško Maksimović potvrdio je za Kim da su knjige Zavoda za izdavanje udžbenika puštene sa carinskog terminala. Maksimović kaže da se udžbenici trenutno nalaze u Školskoj upravi u Kosovskoj Mitrovici.

„Knjige se mogu preuzeti odamah. Direktori  škola koje su naručile knjige preko Zavoda za izdavanje udžbenika mogu sada da odu u Kosovsku Mitrovicu i da ih preuzmu“.

Maksimović kaže da će udžbenici ostalih izdavačkih kuća stići do kraja nedelje.Ostale vesti

Usvojena odluka o dodeli parcele za gradnju Centra za zajednice u Suvom Dolu, odobrena gradnja škole u naselju Nic u Čaglavici

Na prvoj redovnoj sednici Skupštine opštine Gračanica, između ostalog, usvojen je predlog o dodeli parcele u Suvom Dolu za igradnju Centra za zajednice. Ocenjeno je da je bezbednosna situacija krhka, kao i da je potrebno veće angažovanje lokalne policije.

  • 30.01.2023
’’Radosti moja’’ i ’’Osmeh na dar’’ podelili paketiće deci u Goraždevcu

Predstavnici hrišćanske zajednice „Radosti Moja“ i humanitarne organizacije „Osmeh na dar“ podelili su paketiće deci u Goraždevcu.

  • 29.01.2023
Proslava Svetog Save u Prizrenu

U crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, uz prisustvo velikog broja vernika svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi.

  • 27.01.2023
’’Zadovoljstvo je pripremati priredbu za Savindan sa talentovanom decom’’

Svečanim programom koji su pripremili učenici srednje Medicinske škole u Lapljem Selu je obeležen praznik posvećen Svetom Savi, utemeljivaču obrazovanja i prvom srpskom arhiepiskopu. „Zadovoljstvo je pripremati Svetosavsku priredbu sa talentovanim učenicima“, rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Marina Ćirković.

  • 27.01.2023
Savindan obeležen svečano u Goraždevcu

U prisustvu monaha iz Visokih Dečana i monahinja iz Pećke Patrijaršije u Goraždevcu je obeležena školska slava Sveti Sava. Prigodan kulturno-umetnički program priredili su učenici i nastavnici osnovne škole „Janko Jovićević“ i izmeštene gimnazije koja nosi ime svetitelja.

  • 27.01.2023
Mladi na Balkanu najduže žive sa roditeljima
Zemlje Balkana prednjače u broju mladih ljudi između 18 i 35 godina koji svoj dom dele sa roditeljima i kasno počinju da žive samostalno. U Srbiji 65 odsto mladih u ovoj dobi žive sa roditeljima.
  • 27.01.2023