Učestvujte u istraživanju o scenarijima za normalizaciju odnosa BG-PR

Institut za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER) pokrenuo je istraživanje o različitim scenarijima za normalizaciju odnosa između Srbije i Kosova.

Podeli ovaj članak sa:

U pitanju je, kako navode u InTER-u, istraživanje koje nije podržano donatorskim projektima već je deo njihovih internih istraživačkih aktivnosti.

"Kako bismo dobili što više odgovora, a samim tim i što kredibilnije rezultate istraživanja, zamolili bismo vas da popunite upitnik i da isti prosledite unutar mreže vaših saradnika i partnera. Upitnik se nalazi na linku: http://bit.ly/2EfRGrg. Upitnik je anoniman, a za popunjavanje je potreno oko 10 minuta. Rezultati istraživanja biće predstavljeni javnosti u drugoj polovini marta 2019. godine", saopšteno je iz InTER-a.

Ostale vesti

 • "Još jedan pokušaj asimilacije Srba na Kosovu"

  Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici ocenio je danas da je najnovija najava prištinskih vlasti o promeni statusa tog univerziteta još jedan u nizu pokušaja asimilacije Srba sa Kosova i gušenja njihovih osnovnih ljudskih prava.

 • Tri plus za rad integrisanog pravosuđa na severu

  Tri plus za rad integrisanog pravosuđa na severu

  Sedamnaest meseci nakon integrisanja provosuđa na severu Kosova različita su mišljenja o uspešnosti tog dela Briselskog sporazuma. Uprkos, otežanim uslovima, sudstvo funkcioniše, složili su se učesnici konferencije "Integradija pravosuđa na severu" koju je u Prištini organizovao "Aktiv".

 • „Treba negovati svoj, ali i učiti jezike drugih“

  „Treba negovati svoj, ali i učiti jezike drugih“

  NVO „Mlada aktivna Gračanica“ od nedavno je počela sa besplatnim časovima engleskog jezika. Jedan od ciljeva je, kako kažu, da se mladima olakša komunikacija sa komšijama Albancima. Međutim, poverenik za jezike pri Kancelariji premijera Kosova Slaviša Mladenović smatra da bi im učenje drugih jezika, poput albanskog u znatnoj meri olakšalo život.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane