Učenici u Republici Srpskoj prikupili novac za decu na Kosovu

Učenici iz 48 osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, do sada su bili deo dve humanitarne akcije Odbora iz Banjaluke za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, skupivši ukupno više od 20.000 konvertibilnih maraka.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto Odbor za pomoć KiM)

Predsednik Odbora Milorad Arlov, izjavio je za agenciju Srna da se, uz podršku Ministarstva prosvete i kulture Srpske, desetak većih osnovnih, nekoliko srednjih i dosta škola sa manjim brojem učenika uključilo u akcije za pomoć izgradnji i opremanju Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, za 140 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju i "Za dječiji osmijeh na Kosmetu", u okviru koje će biti kupljeni novogodišnji i božićni paketići.

"Verujemo da će se do 31. decembra uključiti još mnoge osnovne i srednje škole iz Republike Srpske," - istakao je Arlov.

On je naglasio da je do 31. decembra otvoren i humanitarni broj 1412 za pomoć izgradnji i opremanju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici, projekat započet pre godinu dana a za čiji je završetak - do 19. avgusta potrebno još mnogo sredstava.

Ostale vesti

 • Priština od jutros među deset najzagađenijih gradova

  Priština od jutros među deset najzagađenijih gradova

  Ni Kosovo poslednjih nedelja nije izuzeto od zagađenosti vazduha. Prema podacima sa sajta Er Vižual (Air Visual) koji se bavi procenom kvaliteta vazduha, Priština je oko podneva bila na petom mestu po zagađenosti u svetu. „Zagađenost je prisutna, pogotovo čestice PM 2,5 i PM 10 koje su štetne za stanovništvo“, kaže za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahirsuljaj.

 • Nova krađa u Čaglavici, obijena prodavnica rasvete

  Nova krađa u Čaglavici, obijena prodavnica rasvete

  Dva sata iza ponoći u Čaglavici je obijena prodavnica rasvete koja se nalazi tik do porodice Dekić koja je opljačkana pre dva dana. Iako je ovaj objekat pod video nadzorom i zaštićen sigurnosnim sistemom, lopovi su uspeli da razbiju staklena vrata i ukradu kasu sa novcem.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane