Vesti
Društvo

Učenici u Republici Srpskoj prikupili novac za decu na Kosovu

Učenici iz 48 osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, do sada su bili deo dve humanitarne akcije Odbora iz Banjaluke za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, skupivši ukupno više od 20.000 konvertibilnih maraka.
Učenici u Republici Srpskoj prikupili novac za decu na Kosovu
Ilustracija (Foto Odbor za pomoć KiM)

Predsednik Odbora Milorad Arlov, izjavio je za agenciju Srna da se, uz podršku Ministarstva prosvete i kulture Srpske, desetak većih osnovnih, nekoliko srednjih i dosta škola sa manjim brojem učenika uključilo u akcije za pomoć izgradnji i opremanju Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, za 140 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju i "Za dječiji osmijeh na Kosmetu", u okviru koje će biti kupljeni novogodišnji i božićni paketići.

"Verujemo da će se do 31. decembra uključiti još mnoge osnovne i srednje škole iz Republike Srpske," - istakao je Arlov.

On je naglasio da je do 31. decembra otvoren i humanitarni broj 1412 za pomoć izgradnji i opremanju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici, projekat započet pre godinu dana a za čiji je završetak - do 19. avgusta potrebno još mnogo sredstava.Ostale vesti

Protesti peto veče zaredom
Oko 19 sati počela je protestna šetnja u Novom Sadu, a namera učesnika protesta je da blokiraju policijsku stanicu u Radničkoj ulici, objavila je Agencija Beta. U Beogradu ispred Narodne skupštine i u Pionirskom parku okupilo se nekoliko stotina ljudi, javlja agencija Fonet. Protest se održava i ispred Skupštine grada u Nišu.
  • 11.07.2020
Pomoć Eparhije diseldorfsko-nemačke za ambulantu u Prizrenu
Eparhija diseldorfsko-nemačka u periodu od 7. do 19. aprila sakupila je 23.000 evra, a ta suma je između ostalog iskorišćena za kupovinu medicinske opreme koja će biti data na korišćenje ambulanti u Prizrenu.
  • 11.07.2020
Gračanica: Počela akcija uklanjanja divljih deponija
Odeljenje javnih službi u Opštini Gračanica započelo je akciju čišćenja divljih deponija na teritoriji ove lokalne samouprave.
  • 10.07.2020
Treće veče protesta prošlo bez većih incidenata
Više hiljada građana protestovalo je sinoć, treći dan zaredom, ispred Skupštine Srbije kako bi izrazili nezadovoljstvo aktuelnim režimom. Za raziku od prethodna dva dana, skup je prošao bez većih incidenata i sukoba sa policijom.
  • 10.07.2020
Ko su
“Heroji u doba koronavirusa” naziv je nove emisije u produkciji Medija centra u Čaglavici, koja će se u narednih pet meseci svakog drugog petka emitovati na kanalima TV Mreže i Radio televiziji KIM.
  • 09.07.2020
Mirna okupljanja veterana OVK u više gradova na Kosovu
Stotinak pripadnika bivše OVK okupilo se u podne u Prištini kako bi izrazili neslaganje sa predlogom optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, dvojice vođa te organizacije koje haški sud sumnjiči za ratne zločine na Kosovu.
  • 09.07.2020