Vesti
Društvo

Učenici se vraćaju u školske klupe

U škole na centralnom Kosovu danas su se vratili učenici. Nastava se odvija kombinovano u skladu sa preporučenim epidemiološkim merama.
Učenici se vraćaju u školske klupe
Osnovna škola "Kralj Milutin" u Gračanici (Foto Kim)

Direktor osnovne škole „Kralj Milutin“ u Gračanici Vladimir Milkić kazao je za RTV Kim da su učenici danas krenuli sa nastavom onako kako je prepuručilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja republike Srbije.

On je naveo da će se nastava i dalje odvijati kombinovano, odnosno u dve grupe koje će se naizmenično menjati.

 „Učenici od prvog do četvrtog razreda su sve vreme bili u školi, normalno. Pohađali su nastavu u dve grupe, dok su od danas krenuli i stariji razredi. Danas je krenula grupa B, sutra kreće grupa A, i onda ide naizmenično“, kazao je Milkić.

Na pitanje kako je protekla nastava na daljinu, direktor OŠ ističe da nije bilo ozbiljnijih problema.

„Što se tiče same onlajn nastave, mi smo već godinu, godinu i malo više sa tom nastavom, normalno da je bilo problema, ali mi smo uvek bili tu da te probleme rešimo, da ih sve svedemo na minimum. Ja mislim da su bili zadovoljni i učenici, naravno i njihovi roditelji a nastavnici i učitelji su to već savladali“, naveo je on.

On je dodao da je škola preduzela sve mere u sprečavanju širenja virusa, te da su radili po propisima koje je vlada donela prvog septembra prošle godine.

„Što se tiče kovid mera, radili smo kako je bilo propisano prvog septembra, obavezno provetravanje prostorija kako za vreme velikih odmora, tako i za vreme među smena. Naravno učenici su bili u obavezi da nose zaštitne maske, zatim dezinfekcija ruku, tako da smo sve te mere ispoštovali“, zaključio je Milkić.Ostale vesti

Janjić i Sunjog razgovarali o problemima manastira Visoki Dečani
Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić razgovarao je danas sa šefom Kancelarije EU na Kosovu Tomašom Sunjogom o trenutnoj situaciji na Kosovu i problemima sa kojima se suočava manastir Visoki Dečani.
  • 11.05.2021
Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Kosovskoj Mitrovici
U toku je akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u KIliničko-bolničkom centru u organizaciji Crvenog krsta iz Kosovske Mitrovice.
  • 11.05.2021
Fondacija Puls poklonila električni skuter Mihajlu iz Pasjana
Fondacija Puls poklonila je električni skuter šesnaestogodišnjem Mihajlu Cvetkoviću iz Pasjana koji je oboleo od Dišenove mišićne distrofije, poremećaja uzrokovanog mutacijom gena, koji, uglavnom kod dečaka izaziva ubrzano propadanje mišića. 
  • 10.05.2021
Mali: Od srede isplata 30 evra prijavljenim punoletnim građanima

„Za dva dana krenućemo sa isplatom prvih 30 evra za sve punoletne građane koji su se već prijavili. Već u sredu očekujem da ćemo isplatiti najmanje 630.000 građana Srbije. Potom ćemo, u narednih nekoliko dana, isplatiti sve one koji se budu prijavili“, najavio je ministar finansija Srbije, Siniša Mali, dodajući da prijava građana za 30+30 evra pomoći traje do 15. maja.

  • 10.05.2021
“Heroji u doba koronavirusa”: Zajednički rad svih zajednica za bolju budućnost
Aktivnosti mladih iz različitih etničkih zajednica koje podstiču zajedničko kreiranje i stvaranje u velikoj meri doprinose zajedničkom radu za bolju budućnost svih zajednica na Kosovu, rekli su u emisiji „Heroji u doba koronavirusa“ Fiona Šehu iz „jCoders“ akademije i Aljbinot Saljihu iz Alpinističkog kluba Priština. Ove dve organizacije već nekoliko godina okupljaju mlade ljude  iz svih zajednica na Kosovu koji se kroz tehnologiju i sport upoznaju i zbližavaju.
  • 10.05.2021
Odgovor generalnog sekretara UNS-a: Pravda za Živojina
Slažem se sa Ljiljanom Smajlović koja u nepotpisanom tekstu pod naslovom „Kad potpredsednik i generalni sekretar UNS-a optužuju predsednika UNS-a da im ugrožava bezbednost“, kaže da je "dobro što u UNS-u postoje različita mišljenja i što se za rukovodeća mesta kandidovalo dvostruko više kandidata nego što se bira na izbornoj skupštini 29. maja“. Verujem da sam negovanju kulture dijaloga i brojnosti članstva najveće novinarske organizacije na Balkanu i sam doprineo.
  • 09.05.2021