Vesti
Društvo

Učenici iz Brestovika bez obezbeđenog prevoza

Za šestoro đaka iz povratničkog sela Brestovik školska godina praktično nije počela, jer Kancelarija za Kosovo i Metohiju još uvek nije odobrila sredstva za prevoz do škole u Goraždevcu.
Učenici iz Brestovika bez obezbeđenog prevoza
Učenici iz Brestovika (Foto Radio Goraždevac)

Roditelji dece iz povratničkog sela Brestovik, koja pohađaju nastavu u Goraždevcu, kažu da nisu u mogućnosti da samoorganizuju prevoz dece od oko 16 kilometara do škole u Goraždevcu.

Miodrag Dašić iz Brestovika ima četiri učenika. Kaže da je prevoz učenika veoma važan i pozvao nadležne da što pre reše ovaj problem.

“Prošle godine, kada su nam ukinuli kombi prevoz, vozio sam decu sopstvenim autom puna tri meseca o svom trošku i praktično smo došli do bankrotstva”, kazao je Dašić.

Predsednik privremenog organa opštine Peć u Goraždevcu Miloš Dimitrijević izjavio je za Radio Goraždevac da se opština više puta obraćala Kancelariji povodom ovog problema ali da odgovora još uvek nema.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je nekoliko godina unazad finansirala prevoz dece iz Brestovika do škole u Goraždevcu.

Iz povratničkog sela Brestovik školu u Goraždevcu ove godine pohađa šest učenika od prvog do osmog razreda kao u jedno dete predškolskog uzrasta.Ostale vesti

Vlada Kosova: Ukinuta odluka kojom je ograničeno kretanje
Kosovska vlada ukinula je večeras svoju prethodnu odluku od 28. jula, kojom je, između ostalog, uveden noćni policijski sat za 13 opština na Kosovu, ali i produžen policijski sat za četiri opštine na Severu koji je na snazi bio od 8. jula. Rad ugostiteljskih objekata produžen za sat vremena.
  • 25.09.2020
Brojne neregularnosti u OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu
OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu, prema tvrdnji pojedinih radnika, funkcioniše bez plana i programa za ovu školsku godinu, skoro polovina zaposlenih nema ugovore na neodređeno, a protiv njih troje je pokrenut postupak pošto su „bez odobrenja direktora izneli dosijee većeg broja radnika, van škole“. V.d. direktora Bogdanka Mirić poriče navedeno i dodaje da „nestručni drže stručne predmete“, te da „ne zna gde bi ti ljudi radili ako ih ona otpusti“.
  • 25.09.2020
Posle više protesta, meštani Gračanice biće priključeni na novu kanalizacionu mrežu
Meštani Gračanice koji su skoro deset meseci imali problema sa kanalizacijom biće priključeni na novu mrežu koja se postavlja za albansko naselje u Ajvaliji, potvrđeno je za RTV Kim iz Opštine Gračanica.
  • 25.09.2020
Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020
Vladika Teodosije: Život nije lak, ali ne prodajte imovinu
Vladika Teodosije pozvao je vernike Eparhije raško-prizrenske da ostanu na svojim ognjištima i da ne prodaju imovinu koju su njihovi preci sticali i sačuvali.
  • 23.09.2020
Šarčević: Od početka školske godine zaraženo oko 60 đaka
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je od početka nove školske godine u Srbiji, koronavirusom inficirano oko 60 učenika što je, kako je ocenio, „nizak rezultat” kad se ima u vidu da je ukupno 850.000 učenika.
  • 23.09.2020