Vesti
Društvo

"Ubrzo sporazum o priznavanju vozačkih dozvola sa Nemačkom"

Priština će ubrzo sklopiti sporazum sa Nemačkom kojim će biti priznate kosovske vozačke dozvole u ovoj zemlji članici Evropske unije, najavio je novi ministar unutrašnjih poslova Agim Veljiu.
Kosovska vozačka dozvola (Foto MUP Kosova)

Veljiu se tokom jučerašnjeg dana sastao sa zvaničnikom nemačkog Ministarstva za komunikacije i digitalna pitanja Nemačke, Gvidom Zilkeom, sa kojim je, kako prenosi Lajmi.net, razgovarao o sporazumu o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola.

Ovaj ministar je naglasio da će kosovska vlada zajedno sa Agencijom za registraciju građana podržati njegovo zaključivanje.

Optimističan je da će sporazum ubrzo biti zaključen, a što će, kako je naveo, biti važno za drumski saobraćaj, kako u regionu, tako i u EU.

Zahtev za priznavanje kosovskih vozačkih dozvola Priština je podnela još 2019, dok će konačnu odluku o ovom sporazumu doneti Nemačka, piše Lajmi.net.Ostale vesti

Obuka za konobare, prilika za posao

Turistička organizacija Gračanice, po drugi put, organizuje obuku za konobare. Priliku da nauče kako da ugoste mušterije u gračaničkim restoranima imaju nezaposleni mladi ljudi, ali i oni koji su se već oprobali u ovom poslu.

  • 30.09.2020
KM: Obustava rušenja lokala do daljeg
Rušenje ilegalno izgrađenih objekata u Kosovskoj Mitrovici obustavlja se do daljeg, obavestila je danas na javnoj raspravi vlasnike i korisnike lokala glavna izvršna službenica opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić. Ukoliko danas ne bude održana sednica i na njoj doneta odluka o stopiranju rušenja lokala na dve godine, građani, vlasnici i korisnici istih, za sutra najavljuju nove poteze, bez preciziranja o kakvim se tačno koracima radi.
  • 30.09.2020
Naim Ćeljaj novi ombudsman Kosova

Narednih pet godina Naim Ćeljaj obavljaće dužnost ombudspersona Kosova.

  • 29.09.2020
Porodice u staroj školi u Gračanici tri dana bez struje
U staroj školi u Gračanici dve porodice od subote nemaju struju. Do kvara je došlo nakon lošeg vremena, kada su kablovi pokidani. Stanarka Jelena Stanojević ističe da je ekipa Keds-a danas izašla na teren, ali da kvar nije rešen.
  • 28.09.2020
Budžetski prihodi Kosova za osam meseci manji oko 150 miliona
Zbog pandemije korona virusa, budžetski prihodi Kosova su za osam meseci oko 150 miliona evra manji, rečeno je u Carini i Poreskoj administraciji Kosova (PAK).
  • 27.09.2020
Može li zimnica bez ajvara?

Kada dođe kraj leta, na centralnom Kosovu počinje sezona spremanja zimnice. Žene, posebno one malo starije, tada su neverovatno užurbane i kreativne. Poseban ritual predstavlja spremanje ajvara.

  • 26.09.2020