Vesti
Društvo

Ublažene mere: Venčanja do 300 ljudi, produžava se rad ugostiteljima

Vlada Kosova ublažila je danas mere u borbi protiv koronavirusa, pa je od sada dozvoljeno održavanje svadbi, veridbi, porodičnih slavlja i maturskih večeri do 01.00 sat posle ponoći pod uslovom da se koristi samo 50 odsto kapaciteta i do 300 ljudi, prenosi Kosova Press.

Ublažene mere: Venčanja do 300 ljudi, produžava se rad ugostiteljima
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Ublažavanjem mera dozvoljen je i rad noćnim klubovima do 01.00 sat posle ponoći, dok će ugostiteljima biti dozvoljeno da rade do 23.00 časa radnim danima. A petkom i subotom rad im je dozvoljen do 00.00.

Ministar zdravlja Arben Vitia rekao je da olakšavajuće mere dolaze nakon smanjenja pozitivnih slučajeva kovida-19 i po preporuci Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.

„Prema najnovijim podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje, epidemiološka situacija je stabilna. Da bismo nastavili da smanjujemo broj pozitivnih slučajeva i pozivajući se na preporuke NIJZK, predlažemo postepeno ublažavanje mera koje omogućavaju povećanu ekonomsku aktivnost“, rekao je Vitia.

On je naveo da definisane mere i rokovi služe za održavanje epidemiološke situacije pod kontrolom.

 Ostale vesti

Kancelarija za KiM finansira uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči
Na zahtev meštana i opštine Orahovac u toku je uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči, sa izgradnjom parkinga i pristupnog stepeništa, koje finansira Kancelarija za KiM.
  • 26.07.2021
Malim virtuozima potrebna nova harmonika
Jovanu i Nikoli iz Parteša, koji spadaju među najbolje mlade harmonikaše sa Kosova, su potrebni novi instrumenti.
  • 26.07.2021
Na Kosovu Dan žalosti zbog 10 poginulih u nesreći u Hrvatskoj
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak za Dan žalosti u čast kosovskih građana koji su tragično izgubili život u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj.
  • 26.07.2021
Uručene književne nagrade „Grigorije Božović“
U porti manastira Devine vode nedaleko od Zvečana danas su, nakon liturgije posvećene Presvetoj Bogorodici Trojeručici koju je služio vladika Teodosije, dodeljene nagrade Društva književnika Кosova i Metohije.
  • 25.07.2021
Merdare: Iz pravca centralne Srbije ka Kosovu zadržavanje sat vremena
Kolona vozila duga oko 150 metara formirana je na prelazu Merdare, iz pravca centralne Srbije ka Kosovu, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.
  • 25.07.2021
Koha: Revizor zabeležio niz prekršaja i u opštini Gračanica

Kancelarija državnog revizora (KDR) utvrdila je niz kršenja tokom revizije sprovedene u opštini Gračanica, prenosi Koha.

  • 24.07.2021