Vesti
Društvo

U Zvečanu kolaps u snabdevanju strujom

Uže gradsko područje Zvečana je i dalje bez električne enrgije, zbog kvara na visokonaponskom kablu.
U Zvečanu kolaps u snabdevanju strujom
Ilustracija (Foto Radio Kontakt Plus)

Usled prekida na visokonaponskom kablu, potrošači u opštini Zvečan su bez struje od juče popodne, a nema indicija da će uskoro doći do uspostavljanja redovnog snabdevanja, jer se radi o ozbiljnom kvaru na mreži, rekao je za Radio Kosovska Mitrovica glavni dispečer za mrežna postrojenja Elektrodistribucije sever Zoran Obradović.

“Došlo je do kvara na kablu koji vodi od Energetike do centra grada u dužini od 1400 metara. Na tom potezu je veoma teško detektovati mesto havarije, čekamo radar za pronalaženje mesta gde je došlo do prekida”, rekao je Obradović.

On je zamolio građane Zvečana za strpljenje i razumevanje i rekao da su ekipe danonoćno na terenu kako bi što pre otklonile kvar koji je doveo do kolapsa u snabdevanju.

U Kosovskoj Mitrovici će ekipe danas raditi na otklanjanju kvara na mreži na potezu od Starog vodovoda ka ulicama Anke Spajić i naseljima Brđani i Suvi Do.Ostale vesti

Goraždevac: Dobiti posao je kao dobiti na lutriji
Bosiljka Vukanić iz Goraždevca već godinama pokušava da nađe posao, ali joj to ne polazi za rukom. Kopija zahteva i papira sa kojima je aplicirala je, iz godine u godinu, sve više.
  • 24.01.2022
Pravo na obrazovanje – najvažniji aspekt ljudske slobode
Danas se obeležava Međunarodni dan obrazovanja, koji je Opšta skupština Ujedinjenih nacija proglasila 3. decembra 2018.godine, na podsticaj Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO). Svrha obeležavanja dana posvećenog obrazovanju na međunarodnom nivou je usmeravanje pažnje vlada i naroda na dostupnost obrazovanja kao sredstva za izlazak iz siromaštva.
  • 24.01.2022
Kako izgleda povratak u klupe na centralnom Kosovu
Učenici osnovnih i srednjih škola na centralnom Kosovu koje rade po nastavnom planu i programu Ministarstva prosvete Republike Srbije danas su se nakon zimskog raspusta vratili u školske klupe. 
  • 24.01.2022
Onlajn nastava u 27 škola na Kosovu

Zbog porasta broja novoobolelih, nastava će se u 27 škola na Kosovu odvijati onlajn, dok je jedna škola zatvorena.

  • 24.01.2022
Počinje drugo polugodište
Sutra počinje drugo polugodište, a Tim za škole odlučio je da osnovci od prvog do četvrtog razreda nastavu pohađaju neposredno, dok će đaci od petog do osmog razreda nastavu pratiti po kombinovanom modelu, podeljeni u dve grupe.
  • 23.01.2022
Blok B2 termoelektrane

Kosovska energetska korporacija (KEK) saopštila je da je B2 proizvodna jedinica za struju ponovo počela sa radom, javlja RTK

  • 23.01.2022