Vesti
Društvo

U Zvečanu kolaps u snabdevanju strujom

Uže gradsko područje Zvečana je i dalje bez električne enrgije, zbog kvara na visokonaponskom kablu.
U Zvečanu kolaps u snabdevanju strujom
Ilustracija (Foto Radio Kontakt Plus)

Usled prekida na visokonaponskom kablu, potrošači u opštini Zvečan su bez struje od juče popodne, a nema indicija da će uskoro doći do uspostavljanja redovnog snabdevanja, jer se radi o ozbiljnom kvaru na mreži, rekao je za Radio Kosovska Mitrovica glavni dispečer za mrežna postrojenja Elektrodistribucije sever Zoran Obradović.

“Došlo je do kvara na kablu koji vodi od Energetike do centra grada u dužini od 1400 metara. Na tom potezu je veoma teško detektovati mesto havarije, čekamo radar za pronalaženje mesta gde je došlo do prekida”, rekao je Obradović.

On je zamolio građane Zvečana za strpljenje i razumevanje i rekao da su ekipe danonoćno na terenu kako bi što pre otklonile kvar koji je doveo do kolapsa u snabdevanju.

U Kosovskoj Mitrovici će ekipe danas raditi na otklanjanju kvara na mreži na potezu od Starog vodovoda ka ulicama Anke Spajić i naseljima Brđani i Suvi Do.Ostale vesti

Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
  • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

  • 05.08.2022
Na prelazima duge kolone, na Merdaru se čeka i do 180 minuta
Na svim administrativnim i graničnim prelazima se beleže duža zadržavanja vozila u oba smera. U ranim jutarnjim satima kolone su nešto kraće, ali već nešto pre podneva na prelazu Jarinje je na ulazu na Kosovo bilo više od sto vozila u koloni, dok ih je na izlazu nešto manje.
  • 05.08.2022