Vesti
Društvo

U Zubinom Potoku postavljena cisterna sa dezinfekcionim sredstvom

U centru Zubinog Potoka postavljena je cisterna sa koje građani mogu uzeti sredstvo za dezinfekciju.
U Zubinom Potoku postavljena cisterna sa dezinfekcionim sredstvom
(Foto Fejsbuk stranica Opštine Zubin Potok)

Kako je navedeno na Fejsbuk stranici opštine Zubin Potok, ova cisterna predstavlja još jedno od sredstava zaštite u borbi protiv korona virusa.

Predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok, Srđan Vulović, potvrdio je juče da su registrovana prva dva slučaja pozitivnih na korona virus u toj opštini.

“Jedan od pacijenata smešten je na Infektivnoj klinicu u Kosovskoj Mitrovici, a drugi u karantin u Studentskom centru. Pacijenti su dobrog opšteg stanja. Trenutno se u kućnoj izolaciji nalazi šest članova njihovih porodica koji nemaju nikakve simptome “, dodaje Vulović.

On je najavio da od danas u Domu zdravlja u Zubinom Potoku počinje uzorkovanje na korona virus.

"Spremni smo i nadamo se da neće više biti zaraženih“, poručuje Vulović.

On je tom rilikom istakao i da je studentski dom u Zubinom Potoku sa nešto preko 60 mesta već osposobljen za prijem, ukoliko dođe do povećanja broja inficiranih osoba.

“Još uvek smo stabilni i za sada nema potrebe niti za bilo kakvom panikom, niti za preduzimanjem radikalnijih mera ", rekao je Vulović.

U cilju sprečavanja širenja koronavirusa, u opštini Zubin Potok vrši se svakodnevna dezinfekcija ulica, javnih ustanova, ulaza zgrada i lokala.Ostale vesti

Od ponedeljka nastava na daljinu za srednjoškolce i osnovce od 5. do 8. razreda
U srpskim sredinama na Kosovu od ponedeljka 30. novembra, za osnovce od 5. do 8. razreda i učenike svih srednjih škola, biće organizovana nastava na daljinu. Ovu informaciju je za Kontakt Plus potvrdila Jasmina Dedić, načelnica školske uprave na Kosovu.
  • 27.11.2020
U PU „Đurđevak“ nema zaražene dece
Predškolska ustanova „Đurđevak“ sa osam odeljenja i preko 500 mališana funkcioniše na teritoriji opštine Gračanica. Nema zaražene dece, a koronavirusom je inficiran jedan radnik ove ustanove, potvrdila je za RTV Kim direktorica "Đurđevka" Radica Parlić. U objektu koji se nalazi u blizini OŠ "Kralj Milutin" nastava se odvija u izmenjenim uslovima.
  • 27.11.2020
Smene u opštini Gračanica, Bratislav Lazić novi zamenik predsednika?
Saša Danić, potredsednik Opštine Gračanica smenjen je danas, saznaje RTV Kim u opštinskim krugovima. Na njegovo mesto biće imenovan direktor Kliničko bolničkog centra "Priština" u Gračanici, Bratislav Lazić. Predsednik opštine Srđan Popović prethodno je smenio dvojicu direktora opštinskih odeljenja.
  • 26.11.2020
Podrška NVO projektima “da se novac ne bi vratio u budžet”
Odbornici Skupštine opštine Gračanica usvojili su juče predlog o dodeli finansijskih sredstava za 14 nevladinih organizacija koje će u narednom periodu realizovati projekte čiji je cilj “sprečavanje širenja virusa kovid-19 i ublažavanje njegovih posledica”. Odbornici su, iako pojedini nisu bili zadovoljni načinom odobravanja projekata, podržali predlog “da se  novac ne bi vratio u budžet”.
  • 26.11.2020
Gračanica: I nakon dve godine neizvesno kada će početi izgradnja bolnice
Sredstva za izgradnju bolnice u Gračanici su uplaćena, izjavio je februara meseca ove godine zamenik direktora Kancelarije za KiM Damjan Jović. Parcela je obezbeđena, tvrdi direktor Kliničko-bolničkog centra dr Bratislav Lazić. „Planovi su tu, apsolutno ne postoji nijedan razlog da mi u to sumnjamo“, istakao je on.
  • 26.11.2020
“Žene širom sveta da se ujedine”
Širom sveta danas se obeležava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, ujedno počinje i akcija „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”. Direktorka NVO „Žensko pravo“ Ružica Simić je za RTV Kim kazala da je cilj ove akcije da se “žene oraginuzuju, budu složne i da pomažu jedna drugoj”.
  • 25.11.2020