Vesti
Društvo

U Zubinom Potoku postavljena cisterna sa dezinfekcionim sredstvom

U centru Zubinog Potoka postavljena je cisterna sa koje građani mogu uzeti sredstvo za dezinfekciju.
U Zubinom Potoku postavljena cisterna sa dezinfekcionim sredstvom
(Foto Fejsbuk stranica Opštine Zubin Potok)

Kako je navedeno na Fejsbuk stranici opštine Zubin Potok, ova cisterna predstavlja još jedno od sredstava zaštite u borbi protiv korona virusa.

Predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok, Srđan Vulović, potvrdio je juče da su registrovana prva dva slučaja pozitivnih na korona virus u toj opštini.

“Jedan od pacijenata smešten je na Infektivnoj klinicu u Kosovskoj Mitrovici, a drugi u karantin u Studentskom centru. Pacijenti su dobrog opšteg stanja. Trenutno se u kućnoj izolaciji nalazi šest članova njihovih porodica koji nemaju nikakve simptome “, dodaje Vulović.

On je najavio da od danas u Domu zdravlja u Zubinom Potoku počinje uzorkovanje na korona virus.

"Spremni smo i nadamo se da neće više biti zaraženih“, poručuje Vulović.

On je tom rilikom istakao i da je studentski dom u Zubinom Potoku sa nešto preko 60 mesta već osposobljen za prijem, ukoliko dođe do povećanja broja inficiranih osoba.

“Još uvek smo stabilni i za sada nema potrebe niti za bilo kakvom panikom, niti za preduzimanjem radikalnijih mera ", rekao je Vulović.

U cilju sprečavanja širenja koronavirusa, u opštini Zubin Potok vrši se svakodnevna dezinfekcija ulica, javnih ustanova, ulaza zgrada i lokala.Ostale vesti

Novi protesti meštana Štrpca zbog izgradnje MHC
Meštani Štrpca i okolnih sela, njih oko 300, protestovali su danas zbog nedavne izjave direktora „Matkos grup“ Ljabinota Vitije da ova komapnija ima sve potrebne dozvole za izgradnju mini-hidrocentrale kod mesta „Obe reke“ i drugim lokacijama na Brezovici.
  • 31.05.2020
Sa Merdara vraćen kamion iz centralne Srbije
Sa administrativnog prelaza Merdare jutros je vraćen kamion sa robom iz centralne Srbije, potvrđeno je RTS-u. To praktično znači da je počela primena novih mera koje je donela kosovska Vlada.
  • 31.05.2020
Od 1. juna normalizacija međugradskog saobraćaja
Gradski i međugradski prevoz biće normalizovani sa početkom treće faze ublažavanja mera, dok će pravilnik o obavezama prevoznika, kao i putnika biti objavljen na dan stupanja na snagu nove faze 1. juna, potvrdio je za KoSSev portparol kosovskog ministarstva zdravlja, Faik Hoti.
  • 30.05.2020
Javni puls: Problemi isti, ali raste poverenje u institucije
Najveći probelemi na Kosovu su nezaposlenost, korupcija i siromaštvo, smatraju građani Kosova.
  • 30.05.2020
Izmenjeno pravilo za pomoć od 100 evra
Sto evra pomoći od države moći će da dobiju svi punoletni državljani Srbije koji imaju ličnu kartu ili je izvade do datuma isteka prijave za pomoć 5. juna.
  • 29.05.2020
Kosovo izdvaja 1,3 milijarde evra za oporavak privrede
Oko 1,3 milijarde evra ulaganja u privredu putem zajma i fiskalnih podsticaja za narednih pet godina je predviđeno paketom Ministarstva Kosova za finansije za ekonomski oporavak od pandemije.
  • 29.05.2020