Vesti
Društvo

U Zubinom Potoku postavljena cisterna sa dezinfekcionim sredstvom

U centru Zubinog Potoka postavljena je cisterna sa koje građani mogu uzeti sredstvo za dezinfekciju.
U Zubinom Potoku postavljena cisterna sa dezinfekcionim sredstvom
(Foto Fejsbuk stranica Opštine Zubin Potok)

Kako je navedeno na Fejsbuk stranici opštine Zubin Potok, ova cisterna predstavlja još jedno od sredstava zaštite u borbi protiv korona virusa.

Predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok, Srđan Vulović, potvrdio je juče da su registrovana prva dva slučaja pozitivnih na korona virus u toj opštini.

“Jedan od pacijenata smešten je na Infektivnoj klinicu u Kosovskoj Mitrovici, a drugi u karantin u Studentskom centru. Pacijenti su dobrog opšteg stanja. Trenutno se u kućnoj izolaciji nalazi šest članova njihovih porodica koji nemaju nikakve simptome “, dodaje Vulović.

On je najavio da od danas u Domu zdravlja u Zubinom Potoku počinje uzorkovanje na korona virus.

"Spremni smo i nadamo se da neće više biti zaraženih“, poručuje Vulović.

On je tom rilikom istakao i da je studentski dom u Zubinom Potoku sa nešto preko 60 mesta već osposobljen za prijem, ukoliko dođe do povećanja broja inficiranih osoba.

“Još uvek smo stabilni i za sada nema potrebe niti za bilo kakvom panikom, niti za preduzimanjem radikalnijih mera ", rekao je Vulović.

U cilju sprečavanja širenja koronavirusa, u opštini Zubin Potok vrši se svakodnevna dezinfekcija ulica, javnih ustanova, ulaza zgrada i lokala.Ostale vesti

Patrijarh apelovao na one koji imaju moć da razumeju da Srbi imaju pravo da žive u miru

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije je večeras u Beogradu apelovao „na one koji imaju silu i moć“ da razumeju da i Srbi na Kosovu imaju pravo da žive u miru.

  • 31.05.2023
Vladika Teodosije u Orahovcu: Crkva je uz svoj narod

Vladika raško-prizrenski Teodosije stigao je u Orahovac kako bi pružio podršku meštanima, u danima kada se suočavaju sa novim provokacijama i tenzijom povodom celokupne situacije na Kosovu.

  • 31.05.2023
Porfirije: Srbi na Kosovu imaju pravo da na svojoj zemlji žive u miru sa drugima
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije izjavio je da je srpski narod na Kosovu ima i potrebu i pravo da živi na svojoj zemlji u miru i međusobnom razumevanju sa drugima.
  • 30.05.2023
SPC: Patrijarh Porfirije uputio podršku srpskom narodu na Kosovu
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije uputio je večeras "snažnu poruku podrške" srpskom narodu na Kosovu, posle molebana u hramu Svetog Save na Vračaru.
  • 29.05.2023
Vladika Teodosije u Zvečanu služio moleban

Vladika raško-prizrenski Teodosije služio moleban za mir u crkvi Svetog Đorđa u Zvečanu, a potom u porti razgovarao sa narodom.

  • 29.05.2023
Zubin Potok: Meštani se razišli, novo okupljanje sutra
Meštani Zubinog Potoka koji su bili okupljeni ispred lokalne samouprave u ovom mestu su se razišli, potvrdio je za Kim radio predsednik GI "Za Zubin Potok" Milija Biševac.
  • 29.05.2023