Vesti
Društvo

U Prištini 15 povređenih od pirotehnike

Nova godina svečano je uz vatromet i muziku dočekana u Prištini. Međutim, od posledica upotrebe pirotehničkih sredstava, lakše povređeno oko 15 građana, među kojima i jedno dete.
U Prištini 15 povređenih od pirotehnike
Vatromet ispred Grand hotela u Prištini (Foto Kosovapress)

Kako su preneli kosovski mediji u Urgenti centar u Prištini primljeno je oko 15 građana koji su povređeni tokom ponoćnog vatrometa.
 
Među povređenima je bio i jedan dvogodišnji dečak, koji je sa roditeljima bio na trgu u Prištini na proslavi najluđe noći.
 
Svečani doček Nove godine u Prištini organizovali su predstavnici ove opštine.
 
U Kosovskoj Mitrovici i drugim sredinama na Kosovu i Metohiji gde žive Srbi nije bilo organizovanog dočeka Nove godine pa je najveći broj Srba 2016. dočekao u krugu porodice i prijatelja.
 
Nova godina dočekana je u restoranima i kafićima u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću i drugim sredinama sa većinskim srpskim stanovništvom, a u ponoć ni ovoga puta nije izostala upotreba pirotehničkih sredstava.
 
Nešto iza ponoći u multietničkom naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici čula se i pucnjava iz vatrenog oružja.Ostale vesti

Uprkos tome što je situacija u vezi sa pandemijom koronavirusa obećavajuća, o otvaranju administrativnih prelaza odlučivaće se tek posle 1. juna, tj. početka treće faze ublažavanja mera i nakon sprovedene analize o primeni istih, izjavio je za portal KoSSev, portparol kosovske vlade Perparim Krueziu.
  • 26.05.2020
Nov predmet za prvačiće
Od septembra đake prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet.
  • 25.05.2020
Gračanica: Počela isplata od 100 evra
Danas je počela isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti, za sve građane koji su se prijavili. U Gračanici ispred pošte nije primećen veliki broj ljudi. Sa druge strane, ispred Komercijalne banke zatekli smo meštane koji su došli da podignu pomoć, koja je u toku prošle nedelje uplaćena na račune penzionera i korisnika socijalne pomoći.
  • 25.05.2020
Psihološkinja Đurđica Kazić rekla je u emisiji „Slobodno srpski“ da je sasvim izvesno da će pandemija koronavirusa ostaviti određene posledice po psihičko zdravlje jednog broja ljudi.
  • 25.05.2020
Građani uhapšeni za vreme pandemije neće biti procesuirani
Svi oni građani koji su uhapšeni zbog kršenja uredbe Vlade Kosova da ograniči kretanje tokom pandemije neće biti procesuirani.
  • 24.05.2020
Deca sa KiM najzadovoljnija i najaktivnija
Deca sa Kosova i Metohije su najzadovoljnija svojim zdravljem, najzadovoljnija kvalitetom svog života i najviše fizički aktivna, rekla je dr Višnja Đorđić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, predstavljajući analizu zdravstvenih navika učenika osnovnih i srednjih škola u uslovima vanrednog stanja.
  • 24.05.2020