Vesti
Društvo

U ponedeljak protest radnika KBC-a u Gračanici?

Grupa zdravstvenih radnika Kliničko bolničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici održaće u ponedeljak 24.1.2022. godine u 10 časova protest ispred sedišta ove ustanove u Gračanici, potvrdio je za Medija centar jedan od organizatora protesta koji je želeo da ostane anoniman.
U ponedeljak protest radnika KBC-a u Gračanici?
Uprava KBC Priština u Gračanici (Foto arhiva Kim)

Kako su naveli u ponedeljak će održati protest, jer su uslovi rada postali nepodnošljivi.

„Počev od neadekvatnih uslova u objektima, do toga da već 20 godina nemamo organizovan niti plaćen prevoz. Radno vreme nam je 12-24, 12-48 (12 rad, 24 odmor, 12 rad, 48 odmor). Tražimo, pre svega, da nam se vrati radno vreme koje je bilo do pre par meseci, a to je 24-72 (24 rad, 72 odmor). Staro radno vreme je važno, pre svega, zbog kvaliteta rada, ali i lakše organizacije dolaska i odlaska s posla, posebno za radnike koji žive u centralnoj Srbiji, Štrpcu i drugim mestima van Gračanice".

Dodaju da su o svemu ovome pre mesec obavestili Kancelariju za KiM, Sindikat KBC-a, kao i granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“ koji je o njihovim problemima obavestio Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

"Međutim, do danas ovaj problem nije rešen. Ovde je srednji kadar diskriminisan, jer lekarima nije promenjeno radno vreme, već samo drugim radnicima. Da ne govorimo o tome da su naše kolege iz Gračanice odlazile u kovid bolnicu u Batajnici na ispomoć, a plaćeni smo 15 odsto od plate, a naše kolege iz centralne Srbije po 30 odsto. Da ne govorim o tome da je i zgrada Uprave KBC-a, već mesec dana bez struje, jer je struja isključena zbog neplaćenih računa. Agregat iz bolnice radi do 15 sati za upravnu zgradu, a nakon 15 časova portir se smrzava bez struje“, ističe izvor Medija centra.

Ovaj medij je pokušao da o ovim navodima razgovara sa direktorom KBC-a u Gračanici Bratislavom Lazićem, ali je i posle više pokušaja njegov telefon ostao nedostupan.Ostale vesti

Slabiji zemljotresi u Štrpcu i Kačaniku

Jedan sat nakon ponoći registrovan je zemljotres magnitude 2.3 jedinica Rihterove skale u regionu mesta Kačanika, saopštio je Seizmološki zavod Srbije.

  • 18.05.2022
Džefri Hovenijer u poseti Severu Kosova
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Džefri Hovenijer posetio je danas Sever Kosova gde je razgovarao sa predsednikom Srpske liste i ministrom Goranom Rakićem.
  • 17.05.2022
Poslanica Samoopredeljenja osuđena na tri godine zatvora
Osnovni sud u Prizrenu izrekao je osuđujuću presudu protiv dvoje okrivljenih i oslobađajuću presudu za četvoro okrivljenih za krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.
  • 17.05.2022
KP apeluje da se ne koristi vatreno oružje na proslavama
Iz Kosovske policije apeluju na građane da ne koriste vatreno oružje tokom održavanja različitih proslava i manifestacija, kako ne bi doveli u opasnost sebe i druge.
  • 17.05.2022
Novi Sad: Regionalna konferencija

Dvodnevna završna konferencija regionalnog projekta "Mediji za sve (Media for All)", koja se održava 17. i 18. maja, počela je u Novom Sadu.

  • 17.05.2022
Pokrenut sajt o srpsko-albanskom prijateljstvu
Nevladina organizacija Aktiv iz Severne Mitrovice pokrenula je prvi veb sajt pod nazivom “Srpsko-albansko prijateljstvo”. Sajt sadrži obimnu internet bazu koja pruža vizuelno, tekstualno i dokumentarno znanje o srpsko-albanskim odnosima na srpskom, albanskom i engleskom jeziku.
  • 17.05.2022