U Pomoravlju ukradena dva automobila i bik

Nepoznati počinioci izvršili su tokom vikenda tri krađe i još dve pokušali u selu Gornje Kusce, nadomak Gnjilana, javlja RTV Puls.

Podeli ovaj članak sa:
 • Kusce (Foto Puls)

Posle par meseci meštani sela Gornje Kusce u novobrdskoj opštini opet su se našli na meti lopova. Svetozaru Stajiću ukraden je automobil marke BMW, Branislavu Deniću Opel Astra, dok je Božidaru Deniću ukraden bik težine oko 450 kilograma.

Kako kaže Božidar, ovo je od završetka rata 1999. peta krađa u njegovom domaćinstvu.

“Ukrali su mi bika teškog oko 450 kilograma. Od završetka rata ukradene su mi i četiri krave. Ne znam više šta ću i kako da saniram štetu. A počinioci nikada nisu pronađeni,” žali se domaćin Božidar Denić.

Svetozaru Stajiću lopovi su ukrali automobil marke BMW i sav alat koji je se nalazio u garaži.

“Čuo sam od komšija za krađu i odmah otišao u garažu. Video sam obijena vrata. Garaža je bila prazna. Osim automobila imao sam u garaži i razne manje mašine za održavanje bašte, za poljoprivredu, motornu testeru… Sve su mi odneli,” žali se Stajić.

Branislavu Deniću, koji nije želeo da daje izjave, ukraden je automobil marke Opel Astra.

Lopovi su pokušali da ukradu imovinu i srpskim domaćinima Ljubomiru Stajiću i Trajanu Deniću, srećom bez uspeha.

“Jutros kad sam pošao da namirim stoku video sam obijena vrata na garaži i na stajama gde su stoka, koze… Ipak, sve je tu. Šta ih je sprečilo, ne znam. Imao sam sreće,” kaže Ljubomir.

Trajan Denić priča da su lopovi ušli kroz sporedan ulaz u njegovo dvorište.

“Bilo je tačno 03:15 časova kada su pokušali krađu kod mene u domaćinstvu. Sve je pod video nadzorom, zato i znam tačno vreme. Pokušali su da nam ukradu Audi iz garaže i Škodu koja je bila u dvorištu. Na sreću, nisu uspeli u svojoj nameri,” objašnjava Trajan.

Po svemu sudeći, reč je o organizovanoj akciji u kojoj je učestvovalo više kriminalaca.

Krađe su prijavljene kosovskoj policiji koja je obavila uviđaj i traga za počiniocima.

Za krađe srpske imovine u Kosovskom Pomoravlju, najčešće u novobrdskoj opštini, koje su intenzivirane prošle i pretprošle godine, još niko nije uhapšen i procesuiran. Podsećamo da je potpredsednik opštine Novo Brdo, Siniša Dimić, za RTV Puls nedavno izjavio da je po statističkim podacima, od 2005. do 2018.godine izvršeno 55 krađa na teritoriji novobrdske opštine, od kojih je oko 140 grla krupne stoke.

Inače, meštani Gornjeg Kusca su policiji, osim poslednjih krađa u svom selu, prijavili policiji i da je na njivama primećeno vozilo kosovsko-mitrovačkih tablica. Za RTV Puls policija je potvrdila da je reč o vozilu koje je preksinoć ukradeno u Kosovskoj Mitrovici.

Ostale vesti

 • „Treba negovati svoj, ali i učiti jezike drugih“

  „Treba negovati svoj, ali i učiti jezike drugih“

  NVO „Mlada aktivna Gračanica“ od nedavno je počela sa besplatnim časovima engleskog jezika. Jedan od ciljeva je, kako kažu, da se mladima olakša komunikacija sa komšijama Albancima. Međutim, poverenik za jezike pri Kancelariji premijera Kosova Slaviša Mladenović smatra da bi im učenje drugih jezika, poput albanskog u znatnoj meri olakšalo život.

 • Internet alat za osobe sa invaliditetom

  Internet alat za osobe sa invaliditetom

  NVO “Centar za orijentaciju društva Kosovo” (COD Kosovo) predstavila je na tribini u prostorijama Socijalnog inkubatora u Gračanici internet portal invalidnost.info, putem koga osobe invaliditetom i njihove porodice mogu dobiti osnovne informacije o načinu na koji mogu da ostvare svoja prava.

 • “Ne sme biti političkog uticaja na Komisiju za istinu i pomirenje”

  “Ne sme biti političkog uticaja na Komisiju za istinu i pomirenje”

  Komisija za istinu i pomirenje neće biti zamena za dijalog, ali će mu doprineti, kazao je u Gračanici predsedavajući Pripremnog tima Ardijan Arifaj. Na sastanku koji je održan sa predstavnicima civilnog društva poručeno je da Komisija ne sme biti pod političkim uticajem, ali da mora imati podršku centralnih institucija i svih strana na Kosovu.

 • “Dogovor!?”: Nasilje nad ženama je društveni problem

  “Dogovor!?”: Nasilje nad ženama je društveni problem

  Raste broj prijavljenih slučajeva nasilja u porodici. Tokom prošle godine u policijskoj stanici u Gračanici je prijavljeno oko 30 slučajeva. Taj broj je mnogo veći na severu Kosova, pokazuju statistički podaci. „Nasilje muškaraca nad ženama je toliko u porastu, da je to društveni problem“, kaže Tijana Simić Lavali iz organizacije „Žensko pravo“.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane