Vesti
Društvo

U petak akcija dobrovoljnog davanja krvi u Goraždevcu

U Goraždevcu će u petak, 15. septembra biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Doma zdravlja. Krv mogu dati svi građani od 18 do 65 godina.
U petak akcija dobrovoljnog davanja krvi u Goraždevcu
Akcija dobrovoljnog davanja krvi (Foto Radio Goraždevac, arhiva)

Slađana Miletić, sekretarka Crvenog krsta Peć, je pozvala sve zainteresovane građane da u petak daju krv.

„U organizacijii Crvenog Krsta Peć održaće se akcija dobrovoljnog davanja krvi. Građani od 18 do 65 godina moći će da daju krv u petak od 9.00 do 13.00 časova u prostorijama Doma zdravlja u Goraždevcu. Još jednom pozivamo sve zainteresovane da se odazovu ovom pozivu jer zaista krv život znači. Dođite i donirajte krv“, rekla je ona za Radio Goraždevac.

Dobrovoljno davanje krvi u Goraždevcu je prethodni put je organizoano početkom septembra prošle godine.Ostale vesti

Kosovska policija zabranila šetnju planinara i rekreativaca u Štrpcu

Za danas planirana šetnja planinara i rekreativaca iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Štrpca, posvećena Danu pešačenja, zabranjena je od strane kosovske policije u Štrpcu.

  • 23.09.2023
Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
  • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023
Svečana akademija povodom Dana opštine: Ljudi su najveće bogatstvo Gračanice
„Gračanica je simbol našeg naroda, Gračanica je i naš manastir, Gračanica su naši dobri i vredni ljudi, svako naše dete, svaka puna kuća, škola i crkva. Gračanica je i Milutin i Simonida, ali je Gračanica i ideja o opstanku jednog naroda“, rekla je predsednica lokalne samouprave Ljiljana Šubarić na Svečanoj akademija povodom Dana opštine u Domu kulture "Gračanica".
  • 21.09.2023
Posle završenog kursa, ženama iz RAE zajednice dodeljene šivaće mašine
Nakon tri meseca obuke u šivenju i pletenju za pripadnice RAE zajednice završen je projekat „Impusl za novi početak“ koji je sprovelo Udruženje poslovnih žena „Avenija“. Polaznicama kursa su dodeljene šivaće mašine kako bi, nakon radionice, samostalno radile i privređivale.
  • 20.09.2023
Održan prvi “Gračanički kros
Pod slogom “Nije frka, može trka” organizovan je prvi “Gračanički kros”. Oko 200 učesnika okupilo se najpre u dvorištu Doma kulture “Gračanica” odakle je startovala trka. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe, takmičari do 14 godina i stariji.
  • 20.09.2023