Vesti
Društvo

U Peći počelo izdavanje nalepnica

U Opštinskom centru za registraciju vozila u Peći počelo je izdavanje nalepnica za registarske oznake kojim su vozači automobila sa srpskim registarskim oznakama dužni da prelepe državne simbole.
U Peći počelo izdavanje nalepnica
Policija u Goraždevcu (Foto Radio Goraždevac)

Ovu informaciju za Radio Goraždevac potvrdio je komandir Policijske stanice u Goraždevcu Dimitrije Bešović.

Prilikom preuzimanja nalepnica potrebno je poneti iskpiranu/očitanu ličnu kartu, iskopiranu saobraćajnu i iskopiranu polisu i vratiti obavezno probne tablice i prateću dokumentaciju koju su gradjani preuzeli prilikom uzimanja probnih tablica.

Preuzimanje ovih stikera se ne plaća.

Inače, u pitanju su četiri nalepnice, po dve za svaku registarsku tablicu. Na papiru sa stikerima postoje uputstva. Mali stiker je za obeležje zemlje dok se velikim stikerom prekriva grb.

MUP Kosova dao je rok do 8. oktobra za preuzimanje nalepnica u centrima za registraciju ili na nekom od prelaza sa Srbijom.Ostale vesti

Upis prvaka se završava krajem meseca

Upis đaka prvaka u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva prosvete Republike Srbije za školsku 2022/23. godinu je počeo 1. aprila i trajaće do 31. maja. Na Kosovu i Metohiji roditelji budućih školaraca moraju školi lično da dostave potrebnu dokumentaciju, pa ceo proces može da potraje i nedelju dana.

  • 23.05.2022
’’Blokiraćemo PO dok se našim porodicama ne obezbedi po jedno radno mesto’’
Ispred zgrade Privremenog organa (PO) opštine Istok u Osojanu jutros su se okupili građani koji blokadom ove institucije traže da po jedan član njihovih porodica bude stalno zaposlen.
  • 23.05.2022
Građani blokirali zgradu Privremenog organa u Osojanu
Tri porodice, odnosno desetak građana Osojana, blokiralo je jutros ulaz u zgradu Privremenog organa opštine Istok koja se nalazi u Osojanu.
  • 23.05.2022
Još dva novinara iz Ukrajine stigla na Kosovo
Ljudmila Meh i Sergej Ševčenko danas su doputovali na Kosovo, u okviru programa „Novinari u rezidenciji – Kosovo“. Oni se nalaze u Prištini i imaće priliku da nastave svoj posao kao novinari sa Kosova.
  • 22.05.2022
Građani Kosovske Mitrovice o letovanju ove godine: Skupo, para ima kako ko...

Interesovanje građana Srbije za odlazak na letovanje značajno je veće u odnosu na prethodnih par godina, jer je većina zemalja ukinula kovid mere i propusnice, pa ljudi mogu da putuju bez ikakvih ograničenja.

  • 22.05.2022
U najnovijoj zajedničkoj studiji Međunarodne organizacije rada (MOR) i Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) objavljeno je da je širom sveta radno angažovano više od 160 miliona dece, što znači svako deseto dete uzrasta od pet do 17 godina.
  • 21.05.2022