Vesti
Društvo

U Lapljem Selu diskusija o zagađenosti Gračanke

U Domu kulture u Lapljem Selu sutra će biti održana otvorena diskusija o zagađenosti reke Gračanke. Kako je najavljeno na njoj bi trebalo da učestvuju ministar za zaštitu životne sredine, gradonačelnici Gračanice i Prištine, meštani, predstavnici civilnog društva i međunarodne zajednice.
U Lapljem Selu diskusija o zagađenosti Gračanke
Transparent sa protesta (Foto Kim)

Ovu debatu organizuje Omladinski akcioni savet Gračanica a cilj je da se pronađe rešenje za problem zagađenja životne sredine u opštini Gračanica, posebno u Lapljem Selu i Preocu kroz koje Gračanka reka najvećim delom protiče.

“Reka Gračanka je zagađena otpadnim vodama koje izazivaju neprijatne mirise i predstavljaju potencijalnu opasnost po zdravlje ljudi i životinja koji žive na teritoriji opštine Gračanica”, navodi se u pozivu Omladinskog saveta.

O problemu zagađenosti reke sutra će govoriti meštani Lapljeg Sela, predstavnici civilnog društva, gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, njegov kolega iz Opštine Priština Špend Ahmeti, odlazeći ministar za zaštitu životne sredine Fatmir Matoši i drugi.

Diskusija „Sačuvajmo Gračanku, sačuvajmo životnu sredinu“ će se održati sutra u Domu Kulture u Lapljem Selu, sa početkom u 10 časova.Ostale vesti

MTS d.o.o. i ARKEP demantovali navode da je porastao broj ilegalnih antena
MTS d.o.o. demantovao je danas navode prištinskih medija da je „porastao broj nelegalnih antena mobilne telefonije na severu i drugim delovima Kosova“, a o čemu je juče izvestila KosovaPress.
  • 06.12.2021
Gimnazijalci – tvorci “pametne” saksije: Čuvamo inovativni duh
U okviru projekta “Samozapošljavanje mladih i unapređenje njihovih preduzetničkih veština”, koji je NVO "Link" iz Kosovske Mitrovice sprovela u maju ove godine, ekipa “Smart Green” koju čine mitrovački gimnazijalci, izradila je prototip “pametne” saksije, koja je proglašena najboljim inovativnim radom u projektu.
  • 06.12.2021
Prava nestalih na Kosovu i njihovih porodica se krše već treću deceniju
Državne institucije u Beogradu i Prištini da prestanu da ignorišu probleme nestalih na Kosovu, jedna je od poruka konferencije Udruženja porodica kosmetskih stradalnika, koja je održana danas u Medija centru u saradnji sa Resursnim centrom za nestala lica u Prištini.
  • 06.12.2021
Gradonačelnica Ljiljana Šubarić posetila Dom kulture u Gračanici
Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić danas je u pratnji svojih saradnika posetila Dom kulture u Gračanici sa ciljem detaljnijeg upoznavanja sa radom i izazovima sa kojima se suočava ova ustanova kulture.
  • 06.12.2021
Trajković: Nema opasnosti od poplava
Usled obilnih kišnih padavina na teritoriji opštine Gračanica za sada nema opasnosti od poplava, kazao je za RTV Kim direktor Odeljenja javnih službi ove lokalne samouprave Vladica Trajković.
  • 06.12.2021
Sutra počinje isplata 20 evra novčane pomoći
Isplata novčane pomoći građanima u iznosu od 20 evra počinje sutra. Novac će najpre dobiti penzioneri. Ostali punoletni građani 8. i 9. decembra.
  • 06.12.2021