Vesti
Društvo

U Lapljem Selu diskusija o zagađenosti Gračanke

U Domu kulture u Lapljem Selu sutra će biti održana otvorena diskusija o zagađenosti reke Gračanke. Kako je najavljeno na njoj bi trebalo da učestvuju ministar za zaštitu životne sredine, gradonačelnici Gračanice i Prištine, meštani, predstavnici civilnog društva i međunarodne zajednice.
U Lapljem Selu diskusija o zagađenosti Gračanke
Transparent sa protesta (Foto Kim)

Ovu debatu organizuje Omladinski akcioni savet Gračanica a cilj je da se pronađe rešenje za problem zagađenja životne sredine u opštini Gračanica, posebno u Lapljem Selu i Preocu kroz koje Gračanka reka najvećim delom protiče.

“Reka Gračanka je zagađena otpadnim vodama koje izazivaju neprijatne mirise i predstavljaju potencijalnu opasnost po zdravlje ljudi i životinja koji žive na teritoriji opštine Gračanica”, navodi se u pozivu Omladinskog saveta.

O problemu zagađenosti reke sutra će govoriti meštani Lapljeg Sela, predstavnici civilnog društva, gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, njegov kolega iz Opštine Priština Špend Ahmeti, odlazeći ministar za zaštitu životne sredine Fatmir Matoši i drugi.

Diskusija „Sačuvajmo Gračanku, sačuvajmo životnu sredinu“ će se održati sutra u Domu Kulture u Lapljem Selu, sa početkom u 10 časova.Ostale vesti

Protesti peto veče zaredom
Oko 19 sati počela je protestna šetnja u Novom Sadu, a namera učesnika protesta je da blokiraju policijsku stanicu u Radničkoj ulici, objavila je Agencija Beta. U Beogradu ispred Narodne skupštine i u Pionirskom parku okupilo se nekoliko stotina ljudi, javlja agencija Fonet. Protest se održava i ispred Skupštine grada u Nišu.
  • 11.07.2020
Pomoć Eparhije diseldorfsko-nemačke za ambulantu u Prizrenu
Eparhija diseldorfsko-nemačka u periodu od 7. do 19. aprila sakupila je 23.000 evra, a ta suma je između ostalog iskorišćena za kupovinu medicinske opreme koja će biti data na korišćenje ambulanti u Prizrenu.
  • 11.07.2020
Gračanica: Počela akcija uklanjanja divljih deponija
Odeljenje javnih službi u Opštini Gračanica započelo je akciju čišćenja divljih deponija na teritoriji ove lokalne samouprave.
  • 10.07.2020
Treće veče protesta prošlo bez većih incidenata
Više hiljada građana protestovalo je sinoć, treći dan zaredom, ispred Skupštine Srbije kako bi izrazili nezadovoljstvo aktuelnim režimom. Za raziku od prethodna dva dana, skup je prošao bez većih incidenata i sukoba sa policijom.
  • 10.07.2020
Ko su
“Heroji u doba koronavirusa” naziv je nove emisije u produkciji Medija centra u Čaglavici, koja će se u narednih pet meseci svakog drugog petka emitovati na kanalima TV Mreže i Radio televiziji KIM.
  • 09.07.2020
Mirna okupljanja veterana OVK u više gradova na Kosovu
Stotinak pripadnika bivše OVK okupilo se u podne u Prištini kako bi izrazili neslaganje sa predlogom optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, dvojice vođa te organizacije koje haški sud sumnjiči za ratne zločine na Kosovu.
  • 09.07.2020