U Lapljem Selu diskusija o zagađenosti Gračanke

U Domu kulture u Lapljem Selu sutra će biti održana otvorena diskusija o zagađenosti reke Gračanke. Kako je najavljeno na njoj bi trebalo da učestvuju ministar za zaštitu životne sredine, gradonačelnici Gračanice i Prištine, meštani, predstavnici civilnog društva i međunarodne zajednice.

Podeli ovaj članak sa:
  • Transparent sa protesta (Foto Kim)
  • Reka u Lapljem Selu (Foto Kim)

Ovu debatu organizuje Omladinski akcioni savet Gračanica a cilj je da se pronađe rešenje za problem zagađenja životne sredine u opštini Gračanica, posebno u Lapljem Selu i Preocu kroz koje Gračanka reka najvećim delom protiče.

“Reka Gračanka je zagađena otpadnim vodama koje izazivaju neprijatne mirise i predstavljaju potencijalnu opasnost po zdravlje ljudi i životinja koji žive na teritoriji opštine Gračanica”, navodi se u pozivu Omladinskog saveta.

O problemu zagađenosti reke sutra će govoriti meštani Lapljeg Sela, predstavnici civilnog društva, gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, njegov kolega iz Opštine Priština Špend Ahmeti, odlazeći ministar za zaštitu životne sredine Fatmir Matoši i drugi.

Diskusija „Sačuvajmo Gračanku, sačuvajmo životnu sredinu“ će se održati sutra u Domu Kulture u Lapljem Selu, sa početkom u 10 časova.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane