Vesti
Društvo

U Kuzminu se ponovo izlila reka Drenica

U Kuzminu, mestu pored Kosova Polja, reka Drenica se ponovo izlila i preti da poplavi domaćinstva koja su početkom januara već bila zahvaćena vodom.
U Kuzminu se ponovo izlila reka Drenica
Poplave u Kuzminu početkom januara (Foto J. Cvetković)

Kako je za RTV Kim potvrdila meštanka Kuzmina Jovana Cvetković, od sinoć je primećeno da nivo vode raste, a meštani koji su nedavno pretrpeli ogromnu štetu usled izlivanja reke Drenice strahuju da će se situacija ponoviti.

„Sada voda miruje, nadamo se da će se povući ako ne bude bilo kiše i obilnih padavina. Ulaz u selo je zatvoren, jer se reka tuda izlila. Moguće je u selo ući samo alternativnim putem, preko Slatine“, rekla je Cvetkovićeva.

Podsetimo, usled poplava koje su zadesile centralno Kosovo početkom januara mnoga domaćinstva pretrpela su ogromnu štetu koja se još uvek procenjuje.

Kako saznajemo, u Lepini i Radevu je situacija za sada pod kontrolom, iako se nivo Sitnice, kako tvrde meštani, blago povećava. 

U Ugljaru su pojedina dvorišta takođe pod vodom. 

U Donjoj Gušterici je situacija pod kontrolom, ali je primećeno da nivo reke nadolazi, potvrdio je za RTV Kim meštanin Radojica Grbić.Ostale vesti

Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021
Policija izrekla 525 kazni za kršenje antikovid mera
Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrečeno 525 novčanih kazni zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa. 
  • 24.02.2021
Кrizni štab: Situacija sa pandemijom svakim danom sve lošija

Situacija sa pandemijom koronaviursa na teritoriji opštine Gračanica je visokorizična i sa tendencijom pogoršanja. Zbog povećanog priliva pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom doneta je odluka o povećanju bolničkih smeštajnih kapaciteta, ocena je Кriznog štaba nakon današnje sednice. Direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović kazala je za RTV Kim da se kontrola sprovodi redovno i vanredno od strane opštinskih i sanitarnih inspektora. 

  • 23.02.2021
OEBS: Medijima omogućiti slobodno izveštavanje
Predstavnici misije OEBS u Prištini izrazili su zabrinutost zbog učestale zabrane ulaska novinarskim ekipama iz centralne Srbije na prostor Kosova.
  • 19.02.2021
Mesta koja i korona zaobilazi: Romsko i kontejnersko naselje
Gotovo da nema čoveka na koga pandemija koronavrusa nije ostavila određene posledice, zdravstvene ili finansijske. Međutim, romsko i kontejnersko naselje u Gračanici, na sreću, kovid-19 za sada zaobilazi. Nerešena stambena pitanja i nezaposlenost samo su neki od mnogobrojnih problema stanara ovih naselja, a opaki virus je poslednje o čemu brinu ovih dana.
  • 19.02.2021