Vesti
Društvo

U Kuzminu se ponovo izlila reka Drenica

Usled obilnih padavina reka Drenica u Kuzminu, mestu pored Kosova Polja, ponovo se izlila i preti da poplavi domaćinstva koja su početkom januara već bila zahvaćena vodom.
U Kuzminu se ponovo izlila reka Drenica
Poplavljen ulaz u selu Kuzmin (Foto Ivan Trajković)

Ivan Trajković iz Kuzmina koji je zbog nedavnih poplava pretrpeo ogrnomnu štetu potvrdio je za RTV Kim da se nivo vode iz minute u minut povećava, kao i da strahuju da će se situacija ponoviti.

"Poplavljen je ulaz u selu, voda se širi ka pruzi. Nivo vode se od sinoć povećava. Nadam se da neće se desiti situacaija kao pre dve nedelje kada mi je sve uništeno usled poplava", kazao je Trajković.

Kako saznajemo, u Lepini i Radevu se nivo Sitnice znatno povećao, i ponovo preti opasnost od potapanja domaćinstava i dvorišta koja su već bila pod vodom.

U Skulanevu su usled sinoćnih obilnih kišnih padavina pojedina dvorišta već pod vodom.

Kako je za RTV Kim potvrdio Rade Grbić iz Donje Gušterice, za sada iako je nivo reke povećan a kanali puni sa vodom, nema izlivanja.

 Ostale vesti

Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021
Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021
Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021