Vesti
Društvo

U KBC u Mitrovici više posla nego prošle godine

U Kliničko bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici u prvih pet meseci ove godine zabeležen je veći obim posla i pruženih usluga nego u istom periodu prošle godine. 
U KBC u Mitrovici više posla nego prošle godine
KBC Mitrovica (Foto Beta)

Direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici dr Milan Ivanović izjavio je Tanjugu da je broj operacija koji je odrađen u prvih pet meseci u odnosu na isti period prošle godine uvećan za 14 procenata.

“U toku prvih pet meseci ove godine imamo povećan broj operacija na hirurgiji za osam procenata u odnosu na isti period prethodne godine. Na ginekologiji imamo čak 17 procenata više urađenih carskih rezova, na ortopediji imamo oko 14 procenata više operacija urađenih u opštoj anesteziji“, rekao je Ivanović.

On je podsetio da je u toku protekle godine, pruženo u primarnoj zdravstvenoj zaštiti milion i 367 hiljada usluga, a u sekundarnoj specijalističkih usluga milion i 113 hiljada.

Kada je u pitanju snabdevenost lekovima i sanitetskim materijalom KBC ona je zadovoljavajuća, rekao je Ivanović.

“Da snabdevenost lekovima i sanitetskim materijalom nije dovoljno dobra svakako da ne bismo ni mogli da ukažemo ovaj obim zdravstvenih usluga pacijentima sa celokupnog prostora Kosova i Metohije”, rekao je Ivanović.Ostale vesti

Uprkos tome što je situacija u vezi sa pandemijom koronavirusa obećavajuća, o otvaranju administrativnih prelaza odlučivaće se tek posle 1. juna, tj. početka treće faze ublažavanja mera i nakon sprovedene analize o primeni istih, izjavio je za portal KoSSev, portparol kosovske vlade Perparim Krueziu.
  • 26.05.2020
Nov predmet za prvačiće
Od septembra đake prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet.
  • 25.05.2020
Gračanica: Počela isplata od 100 evra
Danas je počela isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti, za sve građane koji su se prijavili. U Gračanici ispred pošte nije primećen veliki broj ljudi. Sa druge strane, ispred Komercijalne banke zatekli smo meštane koji su došli da podignu pomoć, koja je u toku prošle nedelje uplaćena na račune penzionera i korisnika socijalne pomoći.
  • 25.05.2020
Psihološkinja Đurđica Kazić rekla je u emisiji „Slobodno srpski“ da je sasvim izvesno da će pandemija koronavirusa ostaviti određene posledice po psihičko zdravlje jednog broja ljudi.
  • 25.05.2020
Građani uhapšeni za vreme pandemije neće biti procesuirani
Svi oni građani koji su uhapšeni zbog kršenja uredbe Vlade Kosova da ograniči kretanje tokom pandemije neće biti procesuirani.
  • 24.05.2020
Deca sa KiM najzadovoljnija i najaktivnija
Deca sa Kosova i Metohije su najzadovoljnija svojim zdravljem, najzadovoljnija kvalitetom svog života i najviše fizički aktivna, rekla je dr Višnja Đorđić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, predstavljajući analizu zdravstvenih navika učenika osnovnih i srednjih škola u uslovima vanrednog stanja.
  • 24.05.2020