Vesti
Društvo

U Gračanici obeležen Svetski dan zaštite životne sredine

Dečijim defileom kroz Gračanicu i porukama o važnosti očuvanja okoline u kojoj živimo, obeležen je Svetski dan zaštite životne sredine.
U Gračanici obeležen Svetski dan zaštite životne sredine
Obeležen Svetski dan zaštite životne sredin (Foto Opština Gračanica)

Defile polaznika Predškolske ustanove Đurđevak krenuo je ispred zgrade opštine Gračanica, a deca su potom igrom i pesmom i ispisanim porukama ukazala na važnost očuvanja prirode i čistu okolinu. Njihova glavna poruka je da se smeće ne baca na mestima koja za to nisu predviđena.

U organizaciji Opštine Gračanica, SG Priština i NVO „Putevima Sunca „ u dvorištu osnovne škole „Kralj Milutin“ učenici su zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima zasadili cveće i na taj način obeležili Svetski dan zaštite životne sredine.Ostale vesti

Laplje Selo: Počelo uređenje sportskih terena u osnovnoj školi
Mesec dana pred početak nove školske godine nastavljaju se infrastrukturni projekti na uređenju sportskih terena. Opštinsko odeljenje za omladinu u sport i Odeljenje urbanizma trenutno izvode radove u osnovnoj školi u Lapljem Selu.
  • 09.08.2022
Rok za uplatu rate poreza 15. avgust
Sekretarijat za javne prihode podsetio je poreske obveznike, fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 15. avgust u Srbiji rok za uplatu obaveze za treći kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu.
  • 09.08.2022
Srbija: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
  • 08.08.2022
Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022