Vesti
Društvo

U Gračanici Auto skup za malog Vukana

Automobilisti sa centralnog Kosova, Kosovskog Pomoravlja, centralne Srbije i Bosne i Hercegovine okupili su se u Gračanici na prvom Auto skupu. Ovaj događaj ima humanitarni karakter, a novac koji se prikupi biće uplaćen za lečenje malog Vukana, bebu iz Vranja koja boluje od SMA.
U Gračanici Auto skup za malog Vukana
Auto skup u Gračanici (Foto Kim)

Na parkingu ispred nekadašnjeg Voćara izloženi su brojni automobili, kako sportski, tako i limuzine. Svi automobili su označeni porukom "Parkiraj za Vukana".

Ljubitelji četvorotočkaša došli su ovde i iz drugih krajeva, pojedini čak iz Bosne i Hercegovine.

Cilj ovog okupljanja je druženje, razmena mišljenja oko automobilizma i ali i nova saznanja o motorima.

Organizator okupljanja je Omladinski savet Gračanice. "Omladinski savet stalno ima neke humanitarne aktivnosti, međutim, i mnogi biznisi su nam izašli u susret dali su hranu i druge usluge. Opština Gračanica i Policija su nam takođe izašli u susret da ovo protekne što bolje. Svrha ovog skupa je da svi koji ovde dođu i izlože svoje automobile da doniraju u kutiju za dobrovoljne priloge, a pored toga će se pričati o automobilima, svako pokazuje svoje motore i na kraju ćemo okrenuti jedan krug kroz našu Gračanicu i ostala sela", kaže organizator Dušan Borisavljević.

Na auto skup je došao i poznati jutjuber Nemanja Lazarević koji vodi stranicu Auto analiza. Kazao je da ovaj skup zajedno sa prijateljima u Gračanici pokušava da organizuje već dve godine. "Ja sam inače rodom sa Kosova i drago mi je i čast mi je što sam danas ovde i što sam došao da na neki način podržim ovo i super je što se ovo dešava na Kosovu i Metohiji prvi put posle verovatno jedno 25 godina. Ovakvi skupovi su generalno česti u Srbiji ali na Kosovu se nisu održavali i vidimo danas da je došlo baš dosta ljudi. Vreme nam je malo pokvarilo ali su se ljudi ipak odazvali i došli su", kazao je Lazarević.

Međutim, uprkos hladnom i nestabilnom vremenu, Auto skupu u Gračanici prisustvuje veliki broj ljudi. Na platou je praktično organizovana i dnevna žurka a za muziku su zadužena dva lokalna di-džeja. Postavljena je i kutija u kojoj pristigli gosti ubacuju novac za Vukanovo lečenje.

Podsetimo, sedmomesečnom Vukanu Stoiljkoviću iz Vranja je dijagnostikovana Spinalna mišićna atrofija (SMA) a za njegovo lečenje je potrebno 2 miliona evra.Ostale vesti

Restoran u Prištini u znak protesta zabranio ’’ulazak bez viza’’ građanima EU
Jedan lokal u Prištini na ulazu je postavio tablu na kojoj piše da je zabranjen ulazak bez vize građanima Evropske unije.
  • 25.06.2022
KFOR donirao fotonaponske panele za ambulantu u Osojanu
Italijanski vojnici KFOR-a, regionalne komande Zapad, donirali su sistem fotonaponskih panela za ambulantu u Osojane.
  • 24.06.2022
Karadžić: Meštani Lapljeg Sela i Preoca najavljuju proteste zbog reke
Problemi koje meštanima opštine Gračanici stvaraju jalovina i smrad iz reke Gračanke danas su bili tema vanredne sednice SO Gračanica. Odbornik Ljubiša Karadžić kazao je da su meštani Lapljeg Sela i Preoca spremni na proteste. 
  • 24.06.2022
Studijski programi na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću sve atraktivniji
Učiteljski fakultet Univerziteta u Prištini sa sedištem u Leposaviću ove godine upisuje novu generaciju studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.
  • 24.06.2022
Zubin Potok: Meštani sela Kovače 20 godina kubure sa strujom
Domaćinstva u selu Kovače u opštini Zubin Potok, već se godinama suočavaju sa problemom slabog napona električne energije. Prema rečima meštana, struja je toliko slaba da osnovni električni aparati vrlo često ne mogu da se koriste.
  • 24.06.2022
Polaganje završnog ispita
Iz Vlade Srbije je saopšteno da su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarija za IT i eUpravu obavili sve pripreme za polaganje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja, koji će se za osmake održati 27, 28. i 29. juna.
  • 23.06.2022