Vesti
Društvo

U Gračanici Auto skup za malog Vukana

Automobilisti sa centralnog Kosova, Kosovskog Pomoravlja, centralne Srbije i Bosne i Hercegovine okupili su se u Gračanici na prvom Auto skupu. Ovaj događaj ima humanitarni karakter, a novac koji se prikupi biće uplaćen za lečenje malog Vukana, bebu iz Vranja koja boluje od SMA.
U Gračanici Auto skup za malog Vukana
Auto skup u Gračanici (Foto Kim)

Na parkingu ispred nekadašnjeg Voćara izloženi su brojni automobili, kako sportski, tako i limuzine. Svi automobili su označeni porukom "Parkiraj za Vukana".

Ljubitelji četvorotočkaša došli su ovde i iz drugih krajeva, pojedini čak iz Bosne i Hercegovine.

Cilj ovog okupljanja je druženje, razmena mišljenja oko automobilizma i ali i nova saznanja o motorima.

Organizator okupljanja je Omladinski savet Gračanice. "Omladinski savet stalno ima neke humanitarne aktivnosti, međutim, i mnogi biznisi su nam izašli u susret dali su hranu i druge usluge. Opština Gračanica i Policija su nam takođe izašli u susret da ovo protekne što bolje. Svrha ovog skupa je da svi koji ovde dođu i izlože svoje automobile da doniraju u kutiju za dobrovoljne priloge, a pored toga će se pričati o automobilima, svako pokazuje svoje motore i na kraju ćemo okrenuti jedan krug kroz našu Gračanicu i ostala sela", kaže organizator Dušan Borisavljević.

Na auto skup je došao i poznati jutjuber Nemanja Lazarević koji vodi stranicu Auto analiza. Kazao je da ovaj skup zajedno sa prijateljima u Gračanici pokušava da organizuje već dve godine. "Ja sam inače rodom sa Kosova i drago mi je i čast mi je što sam danas ovde i što sam došao da na neki način podržim ovo i super je što se ovo dešava na Kosovu i Metohiji prvi put posle verovatno jedno 25 godina. Ovakvi skupovi su generalno česti u Srbiji ali na Kosovu se nisu održavali i vidimo danas da je došlo baš dosta ljudi. Vreme nam je malo pokvarilo ali su se ljudi ipak odazvali i došli su", kazao je Lazarević.

Međutim, uprkos hladnom i nestabilnom vremenu, Auto skupu u Gračanici prisustvuje veliki broj ljudi. Na platou je praktično organizovana i dnevna žurka a za muziku su zadužena dva lokalna di-džeja. Postavljena je i kutija u kojoj pristigli gosti ubacuju novac za Vukanovo lečenje.

Podsetimo, sedmomesečnom Vukanu Stoiljkoviću iz Vranja je dijagnostikovana Spinalna mišićna atrofija (SMA) a za njegovo lečenje je potrebno 2 miliona evra.Ostale vesti

Na sednici Odbora za osobe sa posebnim potrebama SO Gračanica upućen je zahtev za obezbedjivanje boljih uslova i neophodnih sredstava za njihov život.

  • 03.02.2023
Odbor za javne službe održao je prvu vanrednu sednicu. Veće angažovanje opštinske inspekcije u sprečavanju stvaranja divljih deponija, obeležavanje belih traka i stanje na putevima, ali i učestale poplave, bile su teme zasedanja. 
  • 03.02.2023
Odbor za obrazovanje: Školama obezbeđen ogrev, uskoro humanitarni turnir
Drugo polugodište u svim školama na teritoriji opštine Gračanica je počelo na vreme, a nastava se odvija neposredno. Srednjoškolci su se u školske klupe vratili 16, a osnovci 23. januara. Sve škole trenutno imaju dovoljnu količinu ogreva, rečeno je na prvoj vandrednoj sednici Odbora za obrazovanje koja je održana u skupštinskoj sali Opštine Gračanica. 
  • 02.02.2023
Todić: Radovi u selu Dren se danas ne izvode
"Jutros smo obavešteni da danas radovi na proširenju puta u selu Dren neće biti izvođeni. Međutim, na licu mesta je i dalje prisutna policija, kao i meštani i vlasnici parcela koje su tema ekproprijacije", potvrdio je za KoSSev predsednik PO opštine Leposavić, Zoran Todić.
  • 02.02.2023
Srbi iz sela Dren i danas protestuju, traže momentalnu obustavu radova

Žitelji sela Dren kod Leposavića proveli su noć na otvorenom, na putu koji vodi ka njihovim imanjima, gde se radi na otvaranju novih puteva i proširenju postojećih zbog gradnje policijske baze. Oni zahtevaju momentalno obustavljanje radova.

  • 02.02.2023
Miran protest u selu Dren; Izvode se radovi na putu gde je uzurpirano zemljušte
Na putu koji vodi od magistralnog puta iz pravca Leposavića do zaseoka Zaselje u Lešku, i nadalje do vrha brda na kom je prema odluci vlade u Prištini izvršena nelegalna eksproprijacija zemljišta, od jutros se radi na proširenju seoskog puta uz upotrebu teške mehanizacije. Žitelji Drena mirno protestuju zbog radova.
  • 01.02.2023