Vesti
Društvo

U Gračanici 8. marta humanitarni bazar za žene

Turistička organizacija Gračanice povodom Međunarodnog dana žena organizuje Humanitarni bazar „Žena za ženu“, koji će se održati 8. marta, na platou isped opštine Gračanica.

U Gračanici 8. marta humanitarni bazar za žene
Ilustracija (Foto Kim arhiva)

Bazar će se održati u vremenskom periodu od 11 do 13 časova.

Na bazaru se po simboličnim cenama mogu kupiti medenjaci, kolači, ukrasi, dekoracije i čestitke za 8. mart, koje će praviti deca iz osnovnih škola sa teritorije opštine Gračanica.

Kako je saopšteno, novac koji će biti prikupljen ovom prilikom, biće uplaćen na račun žene iz opštine Gračanice, kojoj pomoć bude najpotrebnija.

TOG poziva sve ugostiteljske i prodajne objekte, firme i preduzetnike koje su u mogućnosti da učestvuju.

Za one koji nisu u mogućnosti da učestvuju na bazaru, a žele da pomognu više informacija mogu dobiti na broj telefona: +38138748267, ili lično u prostorijama Turističke organizacije Gračanice.

Кonkurs: „Žena kojoj se divim“

Povodom Dana žena, Tristička organizacija Gračanice raspisala je literarni i konkurs za najkreativniju čestitku na temu: „Žena kojoj se divim“.

Pravo učešća na konkursu imaju učenici osnovnih škola od 1. do 4. razreda sa teritorije opštine Gračanice, a svaki učenik učestvuje posebno sa svojim radom. Literarne radove i čestitke ocenjivaće i vrednovaće stručna lica, navode iz TOG-a.

Čestitke koje učenici budu poslali, biće izložene na humanitarnom bazaru „Žena za ženu“. 

Učenicima koji budu imali najkreativniji i najmaštovitiji rad (pesmu, stih i čestitku) biće dodeljena priznanja i simbolični pokloni.

Rok za predaju radova je 3. mart, odnosno danas.Ostale vesti

Sutra pitijada u Donjoj Gušterici
U okviru "Vidovdanskih dana" u Donjoj Gušterici Turistička organizacija Gračanice (TOG) će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica sutra (26. juna) organizovati prvu pitijadu pod imenom "Кosovska pita", manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu.
  • 25.06.2022
Restoran u Prištini u znak protesta zabranio ’’ulazak bez viza’’ građanima EU
Jedan lokal u Prištini na ulazu je postavio tablu na kojoj piše da je zabranjen ulazak bez vize građanima Evropske unije.
  • 25.06.2022
KFOR donirao fotonaponske panele za ambulantu u Osojanu
Italijanski vojnici KFOR-a, regionalne komande Zapad, donirali su sistem fotonaponskih panela za ambulantu u Osojane.
  • 24.06.2022
Karadžić: Meštani Lapljeg Sela i Preoca najavljuju proteste zbog reke
Problemi koje meštanima opštine Gračanici stvaraju jalovina i smrad iz reke Gračanke danas su bili tema vanredne sednice SO Gračanica. Odbornik Ljubiša Karadžić kazao je da su meštani Lapljeg Sela i Preoca spremni na proteste. 
  • 24.06.2022
Studijski programi na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću sve atraktivniji
Učiteljski fakultet Univerziteta u Prištini sa sedištem u Leposaviću ove godine upisuje novu generaciju studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.
  • 24.06.2022
Zubin Potok: Meštani sela Kovače 20 godina kubure sa strujom
Domaćinstva u selu Kovače u opštini Zubin Potok, već se godinama suočavaju sa problemom slabog napona električne energije. Prema rečima meštana, struja je toliko slaba da osnovni električni aparati vrlo često ne mogu da se koriste.
  • 24.06.2022