Vesti
Društvo

U Gračanici 8. marta humanitarni bazar za žene

Turistička organizacija Gračanice povodom Međunarodnog dana žena organizuje Humanitarni bazar „Žena za ženu“, koji će se održati 8. marta, na platou isped opštine Gračanica.

U Gračanici 8. marta humanitarni bazar za žene
Ilustracija (Foto Kim arhiva)

Bazar će se održati u vremenskom periodu od 11 do 13 časova.

Na bazaru se po simboličnim cenama mogu kupiti medenjaci, kolači, ukrasi, dekoracije i čestitke za 8. mart, koje će praviti deca iz osnovnih škola sa teritorije opštine Gračanica.

Kako je saopšteno, novac koji će biti prikupljen ovom prilikom, biće uplaćen na račun žene iz opštine Gračanice, kojoj pomoć bude najpotrebnija.

TOG poziva sve ugostiteljske i prodajne objekte, firme i preduzetnike koje su u mogućnosti da učestvuju.

Za one koji nisu u mogućnosti da učestvuju na bazaru, a žele da pomognu više informacija mogu dobiti na broj telefona: +38138748267, ili lično u prostorijama Turističke organizacije Gračanice.

Кonkurs: „Žena kojoj se divim“

Povodom Dana žena, Tristička organizacija Gračanice raspisala je literarni i konkurs za najkreativniju čestitku na temu: „Žena kojoj se divim“.

Pravo učešća na konkursu imaju učenici osnovnih škola od 1. do 4. razreda sa teritorije opštine Gračanice, a svaki učenik učestvuje posebno sa svojim radom. Literarne radove i čestitke ocenjivaće i vrednovaće stručna lica, navode iz TOG-a.

Čestitke koje učenici budu poslali, biće izložene na humanitarnom bazaru „Žena za ženu“. 

Učenicima koji budu imali najkreativniji i najmaštovitiji rad (pesmu, stih i čestitku) biće dodeljena priznanja i simbolični pokloni.

Rok za predaju radova je 3. mart, odnosno danas.Ostale vesti

EU uz dogovor s Nemačkom usvojila plan o automobilima posle 2035.
Ministri Evropske unije usvojili su plan da od 2035. novi automobili sa motorom na unutrašnje sagorevanje mogu da se registruju samo ako koriste klimatski neutralna goriva, saopštila je švedska ministarka energetike Eba Buš.
  • 28.03.2023
Srbija među evropskim zemljama sa najviše slučajeva zastrašivanja novinara
Srbija je u 2022. bila jedna od evropskih zemalja sa najviše zabeleženih slučajeva uznemiravanja i zastrašivanja novinara, navodi se u najnovijem godišnjem izveštaju partnerskih organizacija Platforme Saveta Evrope za promociju zaštite novinarstva i bezbednosti novinara.
  • 28.03.2023
Goraždevac: Već dva meseca bez predsednika PO, građani bez plata i drugih davanja
Mnogi žitelji Goraždevca trenutno jedva sastavljaju kraj sa krajem, jer već dva meseca Vlada Srbije okleva da imenuje predsednika Privremenog organa za Peć. Radnici ovog tela ne primaju plate već tri meseca, poljoprivrednici po prvi put nemaju mogućnost da apliciraju za podršku u repromaterijalu za prolećnu setvu, a stali su i svi ostali procesi u nadležnosti predsednika. Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju kažu za Radio Goraždevac da će pomoći i krivicu svaljuju na bivšeg predsednika Miloša Dimitrijevića, jer nije predao pečat. Dimitrijević kaže da će izvršiti primopredaju ali da nema sa kim, jer Vlada ne imenuje novo lice.
  • 28.03.2023
Javni poziv za dodelu stanova u Lapljem Selu i Gračanici
Кomisija za sprovođenje trogodišnjeg stambenog programa Opštine Gračanica raspisala je Javni poziv za prikupljanje zahteva za dodelu stambenih jedinica u Lapljem Selu i Gračanici.
  • 28.03.2023
Poetski karavan Vlaste Cenića u Velikoj Hoči

U organizaciji Doma kulture „Gračanica“ poznati pesnik i profesor srpskog jezika i književnosti Vlasta Cenić posetio je danas Veliku Hoču, gde je u OŠ "Svetozar Marković" recitovao stihove svojih pesama učenicima.

  • 28.03.2023
Nova galerija u Mitrovici: Od slika, edukativnog programa, do restauracije nameštaja
Kosovska Mitrovica bogatija je za još jednu umetničku galeriju. U pitanju je galerija „369“, koju su juče samoinicijativno otvorile dipolomirane slikarke Anđela Radenković i Sanja Živković. Ove umetnice su za KoSSev portal govorile o tome kako su došle na ideju da otvore sopstvenu galeriju, o predstojećim aktvinostima, kao i o planovima za budućnost.
  • 28.03.2023