Vesti
Društvo

U Gračanici 680 učenika, upis prvaka još traje

U osnovnoj školi ’’Kralj Milutin’’ u Gračanici ove godine nastavu će pohađati 680 učenika. Prvaci su raspoređeni u tri odeljenja.
U Gračanici 680 učenika, upis prvaka još traje
Ispred škole u Gračanici (Foto Kim)

Po prvi put u školske klupe danas je seli prvaci. Na prvi čas došli su u pratnji roditelja, a dobrodošlicu su im poželeli njihovi učitlji ali i savetnik ministarstva prosvete Republike Srbije na Kosovu Duško Maksimović.  

Maksimović je kazao da ova škola ima dugu tradiciju i kvaliteni nastavni kadar, pa je mališanima poželeo mnogo uspeha, znanja i dobrih ocena.

Prvaci su u školi u Gračanici raspoređeni u tri odeljenja, dok će  u Kišnici će biti jedno odeljenje. Prema rečima direktora Vladimira Milkića broj upisanih pravaka nije konačan jer upis i dalje traje.

“Sa zadovoljstvom mogu da kažem da je u našoj školi svake godine broj đaka sve veći. Posle 40 godina imaćemo četiri odeljenja u petom razredu. Ne osipa se ni broj đaka prvaka i ove godine imamo četiri odeljenja, zajedno sa isturenim odeljenjem u Kišnici. Upis đaka u prvi razred još uvek traje tako da očekujemo da u prvom razredu bude preko 90 učenika, rekao nam je direktor Milkić i dodao da su učenici drugog i četvrtog razreda dobili knjige danas.

Kako saznajemo učenici trećeg razreda će udžbenike dobiti sutra, a prvaci zavisno od odluke roditelja da li će knjige poručivati preko škole ili će nabavljati sami.Ostale vesti

Javni puls: Problemi isti, ali raste poverenje u institucije
Najveći probelemi na Kosovu su nezaposlenost, korupcija i siromaštvo, smatraju građani Kosova.
  • 30.05.2020
Izmenjeno pravilo za pomoć od 100 evra
Sto evra pomoći od države moći će da dobiju svi punoletni državljani Srbije koji imaju ličnu kartu ili je izvade do datuma isteka prijave za pomoć 5. juna.
  • 29.05.2020
Kosovo izdvaja 1,3 milijarde evra za oporavak privrede
Oko 1,3 milijarde evra ulaganja u privredu putem zajma i fiskalnih podsticaja za narednih pet godina je predviđeno paketom Ministarstva Kosova za finansije za ekonomski oporavak od pandemije.
  • 29.05.2020
Srbin sa Kosova traži nadoknadu od KFOR-a zbog baze na svom zemljištu
Dragan Mihajlović iz Novog Sela Mađunskog kod Vučitrna najavljuje protest ispred kapije komande KFOR-a u Prištini jer je, kako tvrdi, ova vojna misija na delu njegovog imanja sagradila bazu, a već šest godina mu za to ne plaća nikakvu nadoknadu.
  • 29.05.2020
Šarčević: Od 1. juna dozvoljene đačke ekskurzije
Od prvog juna mogu da se organizuju đačka putovanja, rekao je za Nova.rs ministar prosvete Mladen Šarčević. On je precizirao da će maturanti, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji.
  • 28.05.2020
Od danas kretanje od 5:00 do 21:00
Od danas, građani mogu da se kreću bez ograničenja po 16 sati dnevno, odnosno od 5:00 do 21:00 sat.
  • 28.05.2020