U Francuskoj objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo"

U Francuskoj je objavljen istorijski strip "Dobrodošli na Kosovo", a kako je rekao osnivač humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon, priča prati život mladog Dimitrija koji se iz izbeglištva vraća na Kosovo neposredno pre pogroma 2004. godine.

Podeli ovaj članak sa:
 • Strip (Ilustracija Giuseppe Quattrocchi)

U stripu je ilustrovano i paljenje crkava, a Gujon dodaje i da je ova romansirana drama sačinjena od realnih događaja i da pokazuje francuskoj publici nedavnu istoriju Balkana iz drugog ugla.

Štampanje stripa podržala je Gujonova organizacija "Solidarnost za Kosovo".

Ostale vesti

 • "Elektromreža Srbije znala da Kosovo izlazi iz njihovog regulatornog bloka"

  Direktor Sekretarijata Energetske zajednice Janez Kopač, rekao je da potpisivanje ugovora između Operatora sistema transmisije i tržišta električne energije Kosova i albanskog Operatora prenosnog sistema o uspostavljanju regulatornog bloka energetskog sistema Kosovo-Albanija, nije bilo nepoznato srpskom operatoru Elektromreži Srbije, kao ni predstavnicima Evropske mreže operatora prenosnih sistema električne energije.

 • Ledeni dani od sredine januara

  Ledeni dani od sredine januara

  Profesor meteorologije na Univerzitetu u Prištini Sulj Tahirsuljaj kazao je za RTV Kim da nas sneg očekuje krajem decembra, a ledeni dani od sredine januara i temperatura do -20 stepеni.

 • Obustavljena promena Zakona o platama do marta 2020.

  Obustavljena promena Zakona o platama do marta 2020.

  Kosovski Ustavni sud, odobrio je predlog Ombudsmana i kao privremenu meru potpuno obustavio sprovođenje Zakona o platama zbog čega će radnici dela javnog sektora na Kosovu ostati bez planiranog povećanja plata u decembru. Mera će biti na snazi do 30. marta 2020, a odobren je i zahtev sudskog izvestioca da se ovaj Zakon prosledi Venecijanskoj komisiji na razmatranje.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane