Vesti
Društvo

U Dečane dopremljeni potrebni lekovi

U Centar za porodičnu medicinu u Dečanima stigao je kontingent lekova, kao pomoć pacijentima koji se leče od trovanja, prenosi Koha.
U Dečane dopremljeni potrebni lekovi
Ilustracija (Foto Tanjug)

Poslednjih dana stotine stanovnika pojedinih sela u opštini Dečani zatražilo je pomoć u tom centru, zbog trovanja, ali još uvek nije poznat uzrok koji je doveo do toga.

U Centru su se zbog velikog broja slučajeva suočili sa nedostatkom lekova. Ministarstvo zdravlja je sinoć dopremilo lekove u Dečane.

Prema prvim sumnjama, uzrok trovanja je bila voda za piće. Međutim, nakon analize vode to je demantovano.

Direktor Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova Naser Ramadani rekao je da nijedna analiza nije ukazala da je trovanje od vode.Ostale vesti

Kancelarija za KiM finansira uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči
Na zahtev meštana i opštine Orahovac u toku je uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči, sa izgradnjom parkinga i pristupnog stepeništa, koje finansira Kancelarija za KiM.
  • 26.07.2021
Malim virtuozima potrebna nova harmonika
Jovanu i Nikoli iz Parteša, koji spadaju među najbolje mlade harmonikaše sa Kosova, su potrebni novi instrumenti.
  • 26.07.2021
Na Kosovu Dan žalosti zbog 10 poginulih u nesreći u Hrvatskoj
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak za Dan žalosti u čast kosovskih građana koji su tragično izgubili život u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj.
  • 26.07.2021
Uručene književne nagrade „Grigorije Božović“
U porti manastira Devine vode nedaleko od Zvečana danas su, nakon liturgije posvećene Presvetoj Bogorodici Trojeručici koju je služio vladika Teodosije, dodeljene nagrade Društva književnika Кosova i Metohije.
  • 25.07.2021
Merdare: Iz pravca centralne Srbije ka Kosovu zadržavanje sat vremena
Kolona vozila duga oko 150 metara formirana je na prelazu Merdare, iz pravca centralne Srbije ka Kosovu, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.
  • 25.07.2021
Koha: Revizor zabeležio niz prekršaja i u opštini Gračanica

Kancelarija državnog revizora (KDR) utvrdila je niz kršenja tokom revizije sprovedene u opštini Gračanica, prenosi Koha.

  • 24.07.2021