Vesti
Društvo

U četiri opštine na Kosovu zabranjeno kretanje od 21 do 5h

Kosovska vlada odlučila je da ograniči kretanje u nekoliko gradova u kojima postoji veliki broj slučajeva infekcije korona virusom, te da u isto vreme zabrani rad restorana, kafića i kafana. U poslednjih 36 sati na Kosovu je preminulo 13 inficiranih osoba.

U četiri opštine na Kosovu zabranjeno kretanje od 21 do 5h
Priština (Foto Kim)

"U gradovima u kojima postoji veliki broj inficiranih, od večeras u Prištini, Prizrenu, Uroševcu i Vučitrnu ograničićemo kretanje građana od 21.00 do 05.00", rekao je kosovski premijer Avdulah Hoti nakon sastanka sa zdravstvenim stručnjacima zbog naglog rasta broja zaraženih i umrlih na Kosovu.

Hoti je rekao da, s obzirom da restorani, kafići i drugi uslužni objekti ne prate preporuke, preporučeno je da se promeni vreme njihovog rada.

Uslužni lokali, kafići, restorani biće zatvoreni od 21.00 do 05.00 ujutru. Tokom dana u vreme kada lokalima rad bude dozvoljen biće moguće služenje na otvorenom i za poneti.

Broj putnika u javnom prevozu biće prepolovljen.

Hoti je kazao je da će biti smanjen broj angažovanih u institucijama, a biće angažovano samo osoblje na suštinskim poslovima.

Najavio je da će pojedine usluge biti smanjene u zdravstvenim ustanovama.

Institut za javno zdravlje u Prištini objavio je da je u poslednja 24 časa zabeleženo 178 novih slučajeva infekcije koronavirusom, što je rekordan broj od početka epidemije.

U poslednjem krugu testirano je 346 sumnjivih uzoraka od kojih je više od polovine bilo pozitivno. U poslednjih 36 sati na Kosovu je preminulo 13 inficiranih osoba.Ostale vesti

Danas se obeležava Dan rudara
Dan rudara obeležava se u znak sećanja na 6. avgust 1903. kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega. U rudarskom sektoru u Srbiji radi oko 29.000 ljudi, a ovaj sektor čini jednu od okosnica srpske ekonomije. U RHMK "Trepča“ u Leposaviću i Zvečanu, sada je radno angažovano oko 1.200 radnika, a broj zaposlenih je oko 2.400.
  • 06.08.2020
Snažno nevreme pogodilo Pećki okrug
Snažni pljuskovi i udari vetra praćeni gradom, pogodili su rano juče opštine Peć, Istok i Klina. U pojedinim delovima opštine Istok i Klina vetar je bukvalno odneo pomoćne objekte u povratničkim selima a grad je uništio bašte i useve.
  • 06.08.2020
Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020
Brnabić najavila otvaranje PCR laboratorije u Severnoj Mitrovici

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije najavila devet lokacija za moguće nove PCR laboratorije uključujući i Severnu Mitrovicu, prenosi Tanjug.

  • 05.08.2020
„Niko ne može da mi uzme ono što je moje“

Po jakoj kiši, pedesetak meštana Sirinićke Župe okupilo se na protestu podrške Stanku Cvetkoviću koji je prekjuče priveden u policijsku stanicu u Štrpcu pošto je pokušao da zaustavi radove na izgradnji puta kroz njegovo imanje.

  • 05.08.2020
Dom zdravlja u Gračanici dobio savremeni biohemijski analizator
Laboratorija Doma zdravlja u Gračanici dobila je danas od Odeljenja za zdravstvo pri opštini Gračanica biohemijski analizator.
  • 05.08.2020