Vesti
Društvo

TV Most odbio emitovanje emisije zbog izjave

Emisiju „Sporazoom“ u kojoj se govorilo o radu medija na Kosovu, televizija Most iz Zvečana sinoć nije emitovala, zbog izjave jednog od gostiju u studiju.
TV Most odbio emitovanje emisije zbog izjave
Ilustracija (Kim)

Sve ostale članice TV Mreže, među kojima TV Puls, TV Herc i TV Mir, te članice KOSMA mreže, kao i RTV Kim, emisiju su emitovale po uobičajenom planu i rasporedu.   

Obrazloženje koje je TV Most poslalo u cirkularnoj elektronskoj pošti, bilo je navodno vređanje pojedinih novinara od stane predsednika UNS-a na Kosovu Budimira Ničića.

On je, govoreći o odnosu Kancelarije za KiM prema novinarima, koji su zbog lažne najave Marka Đurića dva sata čekali u Janjevu decembra prošle godine, pomenuo i to da je na upućene kritike UNS-a na račun Đurića, reagovalo osamnaest „takozvanih novinara“ koji su stali u odbranu predstavnika vlasti umesto predstavnika profesije.

Prepoznavši se u Ničićevoj izjavi, uređivački kolegijum TV Most odlučio je da ne emituje emisiju, a što je inače do sada činio na osnovu ugovora sa producijskom kućom Doku kino, koja potpisuje produkciju ove emisije.

U obrazloženju odluke da ne emituje emisiju, kolegijum TV Most navodi da je ona bila "ispod normi novinarske profesije", te da su “pojedine kolege novinari pominjani u uvredljivom kontektstu”.

“Prozivaju se u negativnom kontekstu i najviši predstavnici Vlade Srbije, a da im se, takođe, nije pružila mogućnost da iskažu svoj stav”, navodi se u obrazloženju odluke dostavljene uređivačkom odboru "Sporazooma".Ostale vesti

Javni puls: Problemi isti, ali raste poverenje u institucije
Najveći probelemi na Kosovu su nezaposlenost, korupcija i siromaštvo, smatraju građani Kosova.
  • 30.05.2020
Izmenjeno pravilo za pomoć od 100 evra
Sto evra pomoći od države moći će da dobiju svi punoletni državljani Srbije koji imaju ličnu kartu ili je izvade do datuma isteka prijave za pomoć 5. juna.
  • 29.05.2020
Kosovo izdvaja 1,3 milijarde evra za oporavak privrede
Oko 1,3 milijarde evra ulaganja u privredu putem zajma i fiskalnih podsticaja za narednih pet godina je predviđeno paketom Ministarstva Kosova za finansije za ekonomski oporavak od pandemije.
  • 29.05.2020
Srbin sa Kosova traži nadoknadu od KFOR-a zbog baze na svom zemljištu
Dragan Mihajlović iz Novog Sela Mađunskog kod Vučitrna najavljuje protest ispred kapije komande KFOR-a u Prištini jer je, kako tvrdi, ova vojna misija na delu njegovog imanja sagradila bazu, a već šest godina mu za to ne plaća nikakvu nadoknadu.
  • 29.05.2020
Šarčević: Od 1. juna dozvoljene đačke ekskurzije
Od prvog juna mogu da se organizuju đačka putovanja, rekao je za Nova.rs ministar prosvete Mladen Šarčević. On je precizirao da će maturanti, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji.
  • 28.05.2020
Od danas kretanje od 5:00 do 21:00
Od danas, građani mogu da se kreću bez ograničenja po 16 sati dnevno, odnosno od 5:00 do 21:00 sat.
  • 28.05.2020