Vesti
Društvo

Tužilaštvo EULEKS-a saslušalo Krasnićija

Predsednika kosovske skupštine Jakupa Krasnićija saslušalo je danas Specijalno tužilaštvo EULEKS-a. Krasnići je osumnjičen za ratne zločine tokom 1998. i 1999. godine.
Tužilaštvo EULEKS-a saslušalo Krasnićija
Foto KIM

Jakup Krasnići je danas u Specijalnom tužilaštvu u Prištini saslušan kao osumnjičeni za ratne zločine nad albanskim civilima tokom rata na Kosovu 1998. godine i 1999. godine, javljaju prištinski mediji.

Na izlasku iz zgrade EULEKS-a, Krasnići se nije obraćao medijima.

Jakup Krasnići je tokom rata bio član i portparol glavnog štaba OVK.

On bi, u zavisnosti od rezultata istrage, mogao da bude obuhvaćen optužnicom protiv bivšeg komandanta OVK i sadašnjeg ambasadora Kosova u Albaniji Sulejmana Seljimija, zatim Ismeta Hadže, Nedžata Čubrelija i Šefkija Hisenija podignutom u osnovnom sudu u Mitrovici.Ostale vesti

Penzionerima 1. novembra još 30 evra, ostalim građanima dan kasnije

Penzioneri će prvi dobiti još 30 evra pomoći od države 1. novembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 2. i 3. novembra, najavio je ministar finansija Siniša Mali i naglasio da se do sada za dobijanje novčane pomoći od države prijavilo ukupno 5,767 miliona građana.

  • 21.10.2021
Mladi i medijska pismenost

Ekonomsko-trgovinska škola u Lapljem Selu je, u saradnji sa organizacijom „Prijatelji dece Srbije“, izvela projektnu nastavu na temu „Deca i mediji“. Učenici ove škole su naveli da umeju da prepoznaju štetan sadržaj na društvenim mrežama i televiziji, dok njihovi profesori smatraju da omladina nije svesna negativnog uticaja medija. Predstavnici medija naglašavaju da se novinarska etika mora poštovati u svakom segmentu rada.

  • 21.10.2021
USAID i ICK organizuju

USAID-ov pravosudni projekat i Centar za inovacije Kosova (ICK) biće domaćini “JusTech“ takmičenja za inovacije na Kosovu.

  • 21.10.2021
Kosovska Mitrovica: Skočila i cena pića; Uskoro i hrane?
Nakon taksi usluga, u Kosovskoj Mitrovici poskupelo je i piće, a kako saznaje Kossev i Radio Kontakt Plus, ugostitelji imaju nameru da uskoro povećaju i cenu hrane.
  • 20.10.2021
Goraždevac i pojedina naselja u Peći bez vode do 17 sati
Meštani Goraždevca i pojedinih naselja u Peći biće bez vode do 17 sati zbog popravke na cevima, saopštili su iz kompanije Hidrodrini.
  • 20.10.2021
Čaglavica: Danas bez struje sat vremena
Zbog radova na elektro-mreži u Čaglavici će danas u periodu od 13 do 14 sati biti isključena struja, saopšteno je Medija centru iz KEDS-a.
  • 20.10.2021