Vesti
Društvo

Tužilački savet i Carina Kosova povezuju elektronske sisteme

Tužilački savet Kosova i Carina Kosova su potpisali su Memorandum o saradnji čija je svrha međusobno povezivanje elektronskih sistema i razmena podataka u elektronskoj formi.
Tužilački savet i Carina Kosova povezuju elektronske sisteme
Predsedavajući Tužilačkog saveta Kosova Jetiš Maljoku i direktor Kosovske carine Agron Lugaljiu potpisuju Memorandu o saradnji (Foto Tužilački savet Kosova)

Svi podaci iz Carine Kosova u tužilaštvo će ubuduće biti prosleđivani elektronskim putem iz njihovih sistema za upravljanje predmetima i obrnuto.

Memorandum o saradnji su potpisali predsedavajući Tužilačkog saveta Kosova Jetiš Maljoku i direktor Kosovske carine Agron Lugaljiu.

Nakon potpisivanja ovog dokumenta, predsednik Tužilačkog saveta i direktor Carine Kosova su istakli da Memorandum o saradnji dokazuje zajedničku spremnost za produbljivanje saradnje u cilju jačanja borbe protiv nelegalnih pojava.Ostale vesti

Akcija čišćenja crkvene porte i groblja u selu Smać kod Prizrena

Uz blagoslov paroha prizrenskog jereja Jovana Radića, grupa meštana iz sela Smać, Srbica, Zoić i Novake okupila se juče u Smaću kako bi očistili portu crkve Sv. Ilije koja je minirana 1999. godine. Kao i groblje na kojima su sahranjeni njihovi bližnji, a čiji su spomenici skoro svi polomljeni i oskrnavljeni.

  • 26.03.2023
Gračanica: Radionica za programiranje za učenike viših razreda osnovnih škola
U Interaktivnom multimedijalnom centru smeštenom u zgradi Narodne biblioteke u Gračanici održava se radionica za programiranje. Podeljeni u devet grupa, učenici sedmog i osmog razreda, izrađuju projekte koje će predstaviti na kraju ove obuke u junu.
  • 25.03.2023
Pomeranje sata umara i remeti san
Sat se u nedelju sa zimskog ponovo pomera na letnje računanje vremena, a četvrtina Nemaca kaže da su bar jednom posle takve promene imali zdravstvene probleme.
  • 23.03.2023
Raspisan 20. konkurs za Betinu fotografiju godine
Novinska agencija Beta raspisala je regionalni konkurs za najbolju medijsku fotografiju pod nazivom "Betina fotografija godine". Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere sa fotografijama snimljenim na prostoru jugoistočne Evrope u periodu od 1. juna 2022. do 28. februara 2023. godine.
  • 23.03.2023
Subvencije u cilju poboljšanja rada preduzeća na severu Kosova

Zahvaljujući subvencijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju manastir Duboki Potok dobio je opremu za unapređenje manastirske ekonomije: kazane za proizvodnju rakije i cisterne za skladištenje, opremu za destileriju, stabilizator za rakiju, etiketirku i drugu neophodnu opremu za unapređenje proizvodnje.

  • 23.03.2023
U petak i subotu probni završni ispit za osnovce
Učenici osmog razreda osnovne škole polagaće u petak i subotu, 24. i 25. marta probni završni ispit, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
  • 23.03.2023