Vesti
Društvo

Tužilački savet i Carina Kosova povezuju elektronske sisteme

Tužilački savet Kosova i Carina Kosova su potpisali su Memorandum o saradnji čija je svrha međusobno povezivanje elektronskih sistema i razmena podataka u elektronskoj formi.
Tužilački savet i Carina Kosova povezuju elektronske sisteme
Predsedavajući Tužilačkog saveta Kosova Jetiš Maljoku i direktor Kosovske carine Agron Lugaljiu potpisuju Memorandu o saradnji (Foto Tužilački savet Kosova)

Svi podaci iz Carine Kosova u tužilaštvo će ubuduće biti prosleđivani elektronskim putem iz njihovih sistema za upravljanje predmetima i obrnuto.

Memorandum o saradnji su potpisali predsedavajući Tužilačkog saveta Kosova Jetiš Maljoku i direktor Kosovske carine Agron Lugaljiu.

Nakon potpisivanja ovog dokumenta, predsednik Tužilačkog saveta i direktor Carine Kosova su istakli da Memorandum o saradnji dokazuje zajedničku spremnost za produbljivanje saradnje u cilju jačanja borbe protiv nelegalnih pojava.Ostale vesti

Gračanica: Albanac pušta stoku na pašu na novom groblju
B.I. iz Gračanice koji je jutros obišao grob svoje majke na novom gračaničkom groblju na Padalištu zatekao je stado krava i koza, koje je prema njegovim rečima na pašu izveo Albanac, najverovatnije iz okolnih mesta.
  • 04.12.2022
PIK predlaže suspenziju četiri policajca u vezi sa ubistvom trudnice
Policijski inspektorat Kosova (PIK) predložio je suspenziju četiri policajca u vezi sa ubistvom trudnice u Prištini.
  • 03.12.2022
Rana detekcija i sistematski odgovor ključni problemi invalida

Rana detekcija i sistematski odgovor, ključni su problemi sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom, ocenjuje za Radio Kontakt Plus, šefica Kancelarije UNICEF-a za mitrovički region, Ivana Milosavljević, povodom Dana osoba sa invaliditetom.

  • 03.12.2022
Sudski savet Kosova odlučio da se sudije vrate na posao
Sudski savet Kosova (SSK) saopštio je da se sudije koje su odlučile da bojkotuju rad zbog odluke kosovske vlade o smanjenju plata, vraćaju na posao i da će učestvovati u komisijama i drugim grupama u kojima je učešće određeno važećim zakonodavstvom, ali da neće sarađivati sa Vladom Kosova.
  • 03.12.2022
Civilno društvo: Težak i loš položaj osoba sa invaliditetom
Međunarodni dan osoba sa invaliditetom ove godine obeležava se 3. decembra pod sloganom  "Transformativna rešenja za inkluzivni razvoj: uloga inovacija u pokretanju pristupačnog i pravednog sveta". Tim povodom, NVO Centar za afirmativne društvene akcije (CASA) i NVO Faktor organizuju dvomesečnu kampanju pod nazivom "Posmatrajte svet našim očima", kako bi ukazali na težak i veoma loš položaj osoba sa invaliditetom u kosovskom društvu.
  • 02.12.2022
Priština: Održan protest zbog ubistva trudnice
Uz parole "Ostavka nije dovoljna", "Policija ima krv na rukama", "Privatni i javni prostori su nebezbedni", "Krvlju žena pišete istoriju Kosova!", sinoć je u Prištini održan protest zbog ubistva trudnice kojoj je dan ranije (u sredu) presudio bivši suprug.
  • 02.12.2022