Vesti
Društvo

’’Trojka’’ za porodilište

Oko 200.000 dinara prikupljeno je za porodilište u današnjoj humanitarnoj akciji u severnom delu Kosovske Mitrovice.
’’Trojka’’ za porodilište
Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici (Foto arhiva KIM)

Na košakraškim terenima Tehničke škole održana je akcija "Trojka iz bloka", takmičenje u brzom šutiranju "trojki", tokom kojih je nekoliko stotina Mitrovčana dalo novac za porodilište.

Akciju je inicirala humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Prištini čije je sedište od 1999. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Takmičenje je otvorio bivši jugoslovenski reprezentativac Aleksandar Smiljanić, član reprezentacije koja je 2002. godine postala prvak sveta na turniru u Indijanapolisu.

Nemanja Biševac, član Studentskog parlamenta rekao je da je prikupljeno 200.000 dinara, ali to nije konačna suma, jer će biti održane i druge humanitarne akcije za nabavku opreme za porodilište.Ostale vesti

Peć: Najava novih investicija u prirodne lepote i kulturu
Grad Peć sa okolinom ima veliki turistički potencijal, upravo zbog svog geografskog položaja jer se nalazi okružen planinama.
  • 03.10.2023
Srbi na severu strahuju od posledica sukoba u Banjskoj
Ni nakon devet dana od sukoba naoružane grupe Srba koju je, kako je potvrđeno, predvodio Milan Radoičić i Kosovske policije u Banjskoj, i dalje se traže odgovori zašto došlo do ovakve situacije u trenutku kada su, čini se, Srbi bili u povoljnijom poziciji zbog prethodnih poteza kosovske vlade. Srbi sa severa se plaše posledica i novih incidenata a pojedini situaciju upoređuju sa onom u Nagorno Karabahu.
  • 03.10.2023
Patrijarh Porfirije: Preko potreban mir svim ljudima na Kosovu
Patrijarh srpski Porfirije zamolio je  „sve one koji drže u svojim rukama ključeve mira“, da ih upotrebe i donesu preko potreban mir svim ljudima na Kosovu.
  • 02.10.2023
Specijalna jedinica kosovske policije povučena iz Banjske

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije povukli su se iz mesta Banjska u opštini Zvečan, potvrdio je za Kontakt Plus Radio vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

  • 02.10.2023
Nemačka ambasada: Sa kosovskim pasošem od 1. januara u EU, bez Španije
Nemačka ambasada u Prištini je saopštila da će nosioci kosovskih pasoša od 1. januara 2024. moći da putuju u šengensku zonu bez viza za kratkoročne boravke. Međutim, bezvizni režim neće važiti i za Španiju jer ova zemlja ne priznaje kosovske pasoše.
  • 02.10.2023
Niža cena rominga između Zapadnog Balkana i EU
Savet za regionalnu saradnju (RCC) saopštio je da je zvanično stupilo na snagu smanjenje cena rominga između Evropske unije i Zapadnog Balkana.
  • 02.10.2023