Vesti
Društvo

Tribuna: Evropski sud za OVK

List Tribuna objavio je da su obavljene konsultacije o formiranju Evropskog suda koji bi se bavio optužbama proisteklim iz istrage o trgovini organima na Kosovu.
Tribuna: Evropski sud za OVK
Foto novosti.rs

Optužbe o nelegalnoj trgovini organima, zlostavljanju, ali i o trgovini narkoticima iznete su krajem 2010. godine u izveštaju specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija.

"Bivše rukovodstvo OVK će se suočiti ove godine sa Međunarodnim sudom, gde će se braniti od optužbi da je počinilo ratne zločine. Ovoga puta to nije Haški tribunal, već evropski sud, koji će biti formiran isključivo za zločine koje se pretpostavlja da su počinili pripadnici OVK, a koje je u svom izveštaju opisao švajcarski senator Dik Marti", piše prištinski list.

Tako će, piše dnevnik, rat koji je vodila OVK biti jedini na teritoriji bivše Jugoslavije koji će biti tretiran i u nekom drugom mehanizmu, sem u Haškom tribunalu.Ostale vesti

Laplje Selo: Počelo uređenje sportskih terena u osnovnoj školi
Mesec dana pred početak nove školske godine nastavljaju se infrastrukturni projekti na uređenju sportskih terena. Opštinsko odeljenje za omladinu u sport i Odeljenje urbanizma trenutno izvode radove u osnovnoj školi u Lapljem Selu.
  • 09.08.2022
Rok za uplatu rate poreza 15. avgust
Sekretarijat za javne prihode podsetio je poreske obveznike, fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 15. avgust u Srbiji rok za uplatu obaveze za treći kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu.
  • 09.08.2022
Srbija: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
  • 08.08.2022
Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022