Vesti
Društvo

Trajković: Planira se dezinfekcija poplavljenih područja

Situacija u regionu reke Sitnice je i dalje teška, sada dolazi veća količina vode u selo Batuse, kaže direktor Odeljenja javnih službi u Opštini Gračanica Vladica Trajković. On je za RTV Kim kazao da će se danas formirati komisija za procenu štete od poplava, kao i da će uskoro početi dezinfekcija područja zahvaćenih vodom.
Trajković: Planira se dezinfekcija poplavljenih područja
Laplje Selo nakon poplava (Foto Kim)

Trajković kaže da u Batuse voda dolazi iz pravca Skulaneva, Lepine i Radeva i da su mašine još na terenu. Meštanka Gordana Toskić je prethodno kazala da je poplaveljno nekoliko kuća i seoska ambulanta.

„Mašine su tamo još. Popravljali smo bankinu u Lepini. U Radevu smo otvorili deo bankine da voda iz sela uđe u Sitnicu pošto je u tom delu došlo do opadanja nivoa reke. Radimo na tome da što više vode izvučemo ljudima iz dvorišta, da bi šteta bila što manja“, kazao je Vladica Trajković za RTV Kim.

On očekuje da se tokom dana formira opštinska Komisija za procenu štete u poplavljenim područjima. „Nakon toga ćemo moći da kažemo kolika je prava šteta“.

„Mi možemo da čistimo reku, kao što smo čistili na većini mesta, međutim, kada dođe tolika količina vode koju ne pamte ni ljudi od 80 godina, niti rečna korita mogu da je prihvate, onda tu ne može da se uradi nikakva preventiva“.

Trajković kaže da se već razmatralo pitanje dezinfekcije područja koje je zahvatila voda. „Da ljudima dezinfikujemo kuće u kojima je ušla voda, dvorišta, objekte unutar školskih dvorišta, radićemo na sanaciji svega“.

Direktor Odeljenja javnih službi je posebno pohvalio angažovanje JKP „Ekologija“ koje je poslednjh dana priteklo u pomoć u borbi protiv poplava.Ostale vesti

Iguman Janjić sa Federičijem o Kosovu
Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić istakao je u objavi na Tviteru da je "Kfor značajan garant stabilnosti na Kosovu".
  • 17.01.2021
Protest ispred SANU zbog izjave Kostića o Kosovu
Ispred Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) u Beogradu je održan protestni skup stotinak građana zbog izjave njenog predsednika Vladimira Kostića o Kosovu. Oni su držali zastave Srbije i Rusije i zastavu s konturom Kosova i natpisom "Nema predaje".
  • 16.01.2021
Vladika Teodosije obišao poplavljena domaćinstva u Lepini i Radevu
Eiskop raško-prizrenski Teodosije je juče obišao poplavljena domaćinstva u Lepini i Radevu, dodelivši novčanu pomoć, hranu i higijenske pakete za 20 najugroženijih porodica, saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske.
  • 16.01.2021
Petković: Stigla pomoć narodu ugroženom poplavama na Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je stigla pomoć srpskom narodu na Kosovu ugroženom poplavama, uprkos tome što je njemu onemogućen ulazak na Kosovo.
  • 15.01.2021
KP: Oprez u saobraćaju zbog poledice
Kosovska policija apeluje na učesnike u saobraćaju da budu pažljiviji u vožnji zbog poledice na putu uzrokovane poplavama i padom temperature.
  • 14.01.2021
Dostavljena oprema za bržu sanaciju štete od poplava
Talas poplava koje su pogodile Kosovo u srpskim sredinama zahvatio je 250 stambenih objekata kao i 250 hektara javnih površina, puteva i okućnica, a komisije za evidentiranje štete na terenu sagledavaju detalje plavljenja. 
  • 14.01.2021