Vesti
Društvo

Trajković: Nema opasnosti od poplava

Usled obilnih kišnih padavina na teritoriji opštine Gračanica za sada nema opasnosti od poplava, kazao je za RTV Kim direktor Odeljenja javnih službi ove lokalne samouprave Vladica Trajković.
Trajković: Nema opasnosti od poplava
Korito reke Gračanke u Preocu (Foto arhiva Kim)

Na centralnom Kosovu kiša pada od sinoć. Iako je primetno zadržavanje vode na kolovozima i ispod nadvožnjaka u Preocu, nadležni kažu da za sada nema straha od poplava.

"Na terenu je sve u redu. Kako su mi javile dežurne ekipe koje su izašle na teren, nema probelma, situacija je pod kontrolom", rekao je kratko Trajković za RTV Kim.

Hidrometeorološki zavod u Prištini je upozorio da u pojedinim delovima Metohije (Đakovica) može doći do poplava zbog obilnih padavina.

Kako je navedeno, u zapadnim delovima opštine Đakovica reke koje teku sa Prokletija, kao i reka Rebnik sa pritokama, mogu izazvati poplave, javio je Kljan Kosova.

Podsetimo, prema najavama meteorologa, jaču kišu treba očekivati u periodu od 17.00 do 20.00. Tokom večeri i noći se očekuje da kiša pređe u susnežicu i sneg

 Ostale vesti

Istraživanje: Kako smanjiti usamljenost kod starijih osoba?
Pružanje konkretne podrške starijim ljudima u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, kao što je kupovina namirnica, od suštinskog je značaja za smanjenje usamljenosti, pokazalo je novo istraživanje Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA) i Univerzitetskog koledža u Londonu, sapšteno je iz UNFPA Kosovo.
  • 28.01.2022
Zajednički bukvar za male Albance od naredne godine
Kako je i najavljeno, Ministarstvo prosvete Kosova i Ministarstvo prosvete Albanije objavili su danas poziv za prijavu na konkurs za zajednički Bukvar, uz radnu svesku.
  • 28.01.2022
Humanitarna hrišćanska zajednica „Radosti moja“, podelila svetosavske paketiće
Deca u Goraždevcu dobila su danas svetosavske paketiće od Humanitarne hrišćanske zajednice „Radosti moja“. Predhodnih dana ova organizacija posetila je i Orahovac i Veliku Hoču.
  • 28.01.2022
Agencija za informacije i privatnost primila oko 200 pritužbi
Agencija za informisanje i privatnost je primila 43 pritužbe u vezi sa zaštitom ličnih podataka i još 147 pritužbi na pristup javnim dokumentima. Konačne odluke su donete u oko 80 odsto slučajeva.
  • 28.01.2022
Mlađi osnovci neposredno, ostali kombinovano
Tim za škole doneo je odluku da od 31. januara 2022. godine, učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda obrazovno-vaspitni rad pratiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe, saopšteno je na sajtu Ministarstva prosvete Republike Srbije. 
  • 28.01.2022
Pandemija promenila navike korisnika droge u Evropi
Pandemija korona virusa uticala je na navike korišćenja droge u evropskim zemljama, pri čemu je porasla konzumacija kanabisa, a smanjila se zloupotreba klupskih droga, ekstazija i derivata amfetamina MDMA, pokazuje istraživanje Evropske agencije za droge (EMCDDA).
  • 27.01.2022