Vesti
Društvo

Trajković: Ekipe su na terenu, zaštićena su kritična mesta od ponovnog izlivanja reke

Zbog obilnih padavina, došlo je do izlivanja reke Prištevke, zbog čega je u Ugljaru poplavljeno nekoliko domaćinstava, voda je prodrla u dvorišta koja se nalaze pored reke.
Trajković: Ekipe su na terenu, zaštićena su kritična mesta od ponovnog izlivanja reke
Ilustracija (Foto OG)

Ekipe javnih službi i komunalnog preduzeća „Ekologija“ su na terenu, džakovi napunjeni peskom postavljeni su na kritičnim mestima, postavljene su i dodatne količine peska kako bi se zaštitila kritična mesta od ponovnog izlivanja reke Prištevke.

Direktor javnih službi Vladica Trajković ističe da su ekipe na terenu.

„Mi smo jutrs zajedno sa ekipom iz „Ekologije“ obišli teren, postavili smo džakove sa peskom na kritičnim mestima kako bismo sprečili ponovne poplave, ako dođe do novih padavina. Uputili smo zahtev kancelariji za javne nabavke da se raspiše tender za uređenje rečnog korita u tom delu naselja u Ugljaru, sa izgradnjom potpornog zida jer je projektna dokumentacija završena“, kazao je Trajković.Ostale vesti

Kancelarija za KiM finansira uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči
Na zahtev meštana i opštine Orahovac u toku je uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči, sa izgradnjom parkinga i pristupnog stepeništa, koje finansira Kancelarija za KiM.
  • 26.07.2021
Malim virtuozima potrebna nova harmonika
Jovanu i Nikoli iz Parteša, koji spadaju među najbolje mlade harmonikaše sa Kosova, su potrebni novi instrumenti.
  • 26.07.2021
Na Kosovu Dan žalosti zbog 10 poginulih u nesreći u Hrvatskoj
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak za Dan žalosti u čast kosovskih građana koji su tragično izgubili život u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj.
  • 26.07.2021
Uručene književne nagrade „Grigorije Božović“
U porti manastira Devine vode nedaleko od Zvečana danas su, nakon liturgije posvećene Presvetoj Bogorodici Trojeručici koju je služio vladika Teodosije, dodeljene nagrade Društva književnika Кosova i Metohije.
  • 25.07.2021
Merdare: Iz pravca centralne Srbije ka Kosovu zadržavanje sat vremena
Kolona vozila duga oko 150 metara formirana je na prelazu Merdare, iz pravca centralne Srbije ka Kosovu, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.
  • 25.07.2021
Koha: Revizor zabeležio niz prekršaja i u opštini Gračanica

Kancelarija državnog revizora (KDR) utvrdila je niz kršenja tokom revizije sprovedene u opštini Gračanica, prenosi Koha.

  • 24.07.2021