Vesti
Društvo

Trajković: Blagi porast vodostaja u rekama, ekipe na terenu

Iako je na Kosovu na snazi narandžasti meteoalarm, na teritoriji Opštine Gračanica za sada nema opasnosti od poplava, tvrde nadležni u opštini.
Trajković: Blagi porast vodostaja u rekama, ekipe na terenu
Ugljare tokom poplava (Foto Kim arhiva)

Na centralnom Kosovu od sinoć neprestano pada kiša, nivo reka je za sada u blagom porastu, ali postoji bojazan da bi u slučaju većih padavina moglo doći i do poplava u pojedinim selima.

U opštini Gračanica kažu da su njihove ekipe već na terenu i  da obilaze “krizna područja” koja su u proteklom periodu bila pod vodom.

“Naše ekipe su od ranih jutarnjih časova na terenu, obilaze sva kritična mesta. Za sada je porast nivoa reka mali, pratimo situaciju i u kišnim kanalima, kako bi videli kako će se u toku dana odvijati situacija. Za sada nema većih problema”, kaže za KIM direktor Odeljenja javnih službi u Opštini Gračanica Vladica Trajković.

Prema Trajkovićevim rečima, situacija se prati u mestima gde je u proteklom periodu već bilo poplava, poput ulice Devet Jugovića u Gračanici, u naselju Bergen u Ugljaru, kao i u Lepini duž reke Sitnice.

U ovim mestima su početkom marta bila poplavljana i domaćinstva.
Ostale vesti

Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021
Policija izrekla 525 kazni za kršenje antikovid mera
Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrečeno 525 novčanih kazni zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa. 
  • 24.02.2021
Кrizni štab: Situacija sa pandemijom svakim danom sve lošija

Situacija sa pandemijom koronaviursa na teritoriji opštine Gračanica je visokorizična i sa tendencijom pogoršanja. Zbog povećanog priliva pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom doneta je odluka o povećanju bolničkih smeštajnih kapaciteta, ocena je Кriznog štaba nakon današnje sednice. Direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović kazala je za RTV Kim da se kontrola sprovodi redovno i vanredno od strane opštinskih i sanitarnih inspektora. 

  • 23.02.2021
OEBS: Medijima omogućiti slobodno izveštavanje
Predstavnici misije OEBS u Prištini izrazili su zabrinutost zbog učestale zabrane ulaska novinarskim ekipama iz centralne Srbije na prostor Kosova.
  • 19.02.2021
Mesta koja i korona zaobilazi: Romsko i kontejnersko naselje
Gotovo da nema čoveka na koga pandemija koronavrusa nije ostavila određene posledice, zdravstvene ili finansijske. Međutim, romsko i kontejnersko naselje u Gračanici, na sreću, kovid-19 za sada zaobilazi. Nerešena stambena pitanja i nezaposlenost samo su neki od mnogobrojnih problema stanara ovih naselja, a opaki virus je poslednje o čemu brinu ovih dana.
  • 19.02.2021