Vesti
Društvo

Tomić: Nismo zaboravili malog Dragana

Kancelarija za pitanje zajednica Vlade Kosova pomoći će da mali Dragan Stanojević iz Grnčara ode na banjsko lečenje nakon operacije kancera stopala. „Nismo zaboravili malog Dragana“, poručio je Ivan Tomić.
Tomić: Nismo zaboravili malog Dragana
Tomić i Spasić u poseti Stanojevićima (Foto KPZ)

Malog Dragana danas su posetili direktor Kancelarije za pitanja zajednica Ivan Tomić i predsednik opštine Klokot Srećko Spasić.

Porodica Stanojević nije u mogućnosti da priušti dalje lečenje, pa su nadležni u Kancelariji za pitanje zajednica odlučili da pomognu.

„Poslednjih nekoliko meseci smo svi mislili na malog Dragana i tražili smo način da mu pomognemo. Drago mi je da sam danas došao u porodicu Stanojević da im donesem dobre vesti. Kancelarija za pitanja zajednica će naredne nedelje uplatiti novac za Draganovo lečenje kako bi on što pre mogao da nastavi normalan život“, kazao je direktor Kancelarije za pitanje zajednica Ivan Tomić.Ostale vesti

Učenici se vraćaju u školske klupe
U škole na centralnom Kosovu danas su se vratili učenici. Nastava se odvija kombinovano u skladu sa preporučenim epidemiološkim merama.
  • 19.04.2021
Ugostiteljski objekti počeli sa radom, ali su na nenadoknadivom gubitku
Restorani i kafići od danas ponovo rade. Posle dvonedeljne pauze zbog uvođenja mera od strane Vlade Kosova, od jutros su ponovo otvorena vrata ugostiteljskih objekata u Gračanici. Njihovi vlasnici kažu da su zbog čestog zatvaranja gubici nemerljivi i nenadoknadljivi.
  • 19.04.2021
Danas bez protesta u Gračanici. Borisavljević: Naći rešenje za bezbednosnu situaciju

U Gračanici danas nije bilo protesta zbog prebijenja Luke Dimitrijevića. Razlog za to je, kako je rekao jedan od učesnika Dušan Borisavljević, to što je Lukin otac Dejan Dimitrijević kaženjen zbog okupljanja građanja tokom pandemije ispred Policijske stanice.

  • 19.04.2021
Koliko je vredan srpski pasoš?
Srpski pasoš je 38. najvredniji na svetu, pa je od država iz regiona na trećem mestu, iza slovenačkog (11. na svetu) i hrvatskog (16).
  • 19.04.2021
Ugostiteljima omogućeno da rade do 22 sata, zabrana kretanja od 22:30 do 5 časova ujutru
Predstavnici kosovske Vlade odlučuli su večeras da se ugostiteljima na Kosovu od sutra omogući da rade do 22 sata uveče, a kada je u pitanju dostava hrane, oni koji budu imali posebne dozvole moći će to da rade i nakon 22.30 časova, prenosi Ekonomija onlajn.
  • 18.04.2021
GR:
Ispred Policijske stanice u Gračanici danas su postavljene table sa natpisima "Policija spava, zatrubi da je probudiš", "Ajde lepo priznaj, a Đura će da ti oprosti što te je tukao", "Ne budite tvrdoglavi ljudi, komšije boli ruka kada biju", u znak neslaganja, jer je pre par dana pretučen mladić Luka Dimitrijević od strane Albanaca.
  • 18.04.2021