Vesti
Društvo

TOG: Takmičenje za najlepše dvorište opštine Gračanice

Turistička organizacija Gračanice u saradnji sa JKP „Ekologija“ organizuje akciju za izbor najlepšeg dvorišta u opštini Gračanica. Prijava traje do 10. septembra ove godine.

TOG: Takmičenje za najlepše dvorište opštine Gračanice
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Kako navode iz TOG-a, od osnovnih podataka za prijavu na konkurs potrebno je da svi zainteresovani građani dostave ime i prezime, adresu i mesto, kao i kontakt telefon.

"Svi zainteresovani građani mogu da se prijave putem telefona 038/748-267, na mejl togracanica@gmail.com ili direktno u prostorijama TO Gračanice, koje se nalaze u ulici Cara Lazara (Tržni centar - III sprat), svakog dana od 9 do 16 časova", saopšteno je iz ove organizacije.

Napominje se da će organizatori kontaktirati sve prijavljene i najaviti dolazak i fotografisanje dvorišta, nakon čega će zajednička komisija TO Gračanice i JKP „Ekologija“ odlučiti konačnog pobednika.

"Vlasnici najlepšeg dvorišta ili balkona po proceni komisije će biti nagrađeni u vidu vaučera koji će moći da iskoriste za kupovinu opreme za hortikulturu ili sadnica za potrebe održavanja i ulepšavanje dvorišta, a svi vlasnici dvorišta koji se prijave na takmičenje, kao nagradu dobiće sandice Paulovnije, kao i uređenje javnih površina ispred svog dvorišta", ističe se u saopštenju. 

Dodaje se da je cilj ove aktivnosti podizanje svesti lokalnog stanovništva o značaju održavanja životne sredine, kao i razvijanje pozitivnog odnosa prema zelenilu uz istovremenu motivaciju da u pozitivnoj konkurenciji za izbor najlepših prostora unaprede stanje svog neposrednog okruženja.

 



Ostale vesti

Merdare: Kolona kamiona duga nekoliko kilometara čeka da uđe na Kosovo
Zbog blokade administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak svi šleperi i teški kamioni za prevoz robe preusmereni su na prelaz Merdare. Na ovom prelazu formirane su duge kolone teretnih vozila koje čekaju za ulazak na Kosovo, saznaje portal Riznica.
  • 22.09.2021
Počelo izdavanje probnih tablica u Lapljem Selu
Jutros je počelo izdavanje probnih tablica RKS u Centru za registraciju u Lapljem Selu. Ispred centra čeka tridesetak vozača koji su do pre dva dana za svoja vozila koristili registarske oznake gradova u centralnoj Srbiji.
  • 22.09.2021
Penzionerima isplata 50 evra na račune

Novčana pomoć Vlade Srbije u iznosu od 50 evra, odnosno oko 5.900 dinara, biće isplaćena na račune penzionera i još nekoliko kategorija građana.

  • 22.09.2021
Saobraćaj u prekidu na Jarinju i Brnjaku, gužva na Merdaru

Na administrativnim prelazima Jarinje, Brnjak i Merdare situacija je ovog jutra bez promene, javlja reporter RTS-a. Specijalne jedinice Rosu su na terenu, a i dalje traje miran protest Srba sa severa Kosova, kao i blokada puta Raška - Kosovska Mitrovica i Ribariće - Zubin Potok.

  • 22.09.2021
Održan još jedan protest roditelja u Mitrovici
Tridesetak roditelja okupilo se i danas ispred OŠ "Branko Radičević" u Kosovskoj Mitrovici, ponovo u znak nezadovoljstva zbog odluke da njihova deca ne idu u školu, već da časove prate onlajn.
  • 21.09.2021
Počelo izdavanje probnih tablica u centru za registraciju u Peći

Gotovo svi stanovnici iz Goraždevca, Osojana i ostalih srpskih povratničkih sela u regionu Peći zamenili su tablice svojih automobila sa srpskim registarskim oznakama sa probnim RKS tablicama.

  • 21.09.2021