Vesti
Društvo

Tim za škole doneo odluku o nastavi od ponedeljka

Tim za škole odlučio je da od 24. januara učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda i srednjoškolci nastavu pratiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.
Tim za škole doneo odluku o nastavi od ponedeljka
Ilustracija (Foto Freepik)

Iz Tima za škole poručuju da su odluku doneli nakon detaljne analize svih parametara i podataka
nadležnih institucija.

Prema podacima "Batuta", u nedelji od 12.  do 19. januara broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 3.074 ili 0,4 odsto obolelih, dok je učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva kovida u tom periodu iznosio 2,8 odsto.

"U ovom trenutku, ovo je najbolje rešenje i za učenike i zaposlene. Važno je da održimo kontinuitet nastavnog procesa, naravno uz poštovanje svih epidemioloških mera", rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Kada je reč o zaštitnim merama koje će se sprovoditi, za vreme i tokom boravka u školi, od momenta ulaska do napuštanja školskog dvorišta, obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica.

Potrebno je takođe, kako kažu u Timu za škole, pojačati mere opšte i lične higijene, a naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi.

Tim za škole apeluje i očekuje od učenika i zaposlenih u školama, kao i roditelja učenika da dosledno primenjuju mere lične zaštite od infekcije kako u školi, tako i van škole.

"Posebno je važno izbegavati masovna okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, a naročito ukoliko se tokom okupljanja ne primenjuju propisane mere lične zaštite", ističe se u saopštenju.

 

School photo created by freepik - www.freepik.comOstale vesti

Slabiji zemljotresi u Štrpcu i Kačaniku

Jedan sat nakon ponoći registrovan je zemljotres magnitude 2.3 jedinica Rihterove skale u regionu mesta Kačanika, saopštio je Seizmološki zavod Srbije.

  • 18.05.2022
Džefri Hovenijer u poseti Severu Kosova
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Džefri Hovenijer posetio je danas Sever Kosova gde je razgovarao sa predsednikom Srpske liste i ministrom Goranom Rakićem.
  • 17.05.2022
Poslanica Samoopredeljenja osuđena na tri godine zatvora
Osnovni sud u Prizrenu izrekao je osuđujuću presudu protiv dvoje okrivljenih i oslobađajuću presudu za četvoro okrivljenih za krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.
  • 17.05.2022
KP apeluje da se ne koristi vatreno oružje na proslavama
Iz Kosovske policije apeluju na građane da ne koriste vatreno oružje tokom održavanja različitih proslava i manifestacija, kako ne bi doveli u opasnost sebe i druge.
  • 17.05.2022
Novi Sad: Regionalna konferencija

Dvodnevna završna konferencija regionalnog projekta "Mediji za sve (Media for All)", koja se održava 17. i 18. maja, počela je u Novom Sadu.

  • 17.05.2022
Pokrenut sajt o srpsko-albanskom prijateljstvu
Nevladina organizacija Aktiv iz Severne Mitrovice pokrenula je prvi veb sajt pod nazivom “Srpsko-albansko prijateljstvo”. Sajt sadrži obimnu internet bazu koja pruža vizuelno, tekstualno i dokumentarno znanje o srpsko-albanskim odnosima na srpskom, albanskom i engleskom jeziku.
  • 17.05.2022