Vesti
Društvo

Telekom hoće da kupi kosovskog operatera Ipko

Telekom Srbija dao je neobavezujuću ponudu za kupovinu kosovskog operatera mobilne telefonije Ipko, saznaje Tanjug.
Telekom hoće da kupi kosovskog operatera Ipko
Telekom Srbija (Foto EPA)

Međutim, zbog ugovora o neotkrivanju informacija, do zatvaranja tendera ne smeju da izlaze sa detaljnijim informacijama.

"Tačno je da je Telekom Srbija dao neobavezujuću ponudu za kupovinu kompanije Ipko. Zbog ugovora o neotkrivanju informacija, koji smo potpisali u ovom procesu, do zatvaranja tendera ne smemo da izlazimo sa detaljnijim informacijama. Poznato je da Telekom Srbija ima jasnu ambiciju da širi svoje poslovanje, tako da i ova ponuda predstavlja još jedan korak u realizaciji tog cilja", kažu u Telekomu.

Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti saopštio je da je Telekom Srbija dao najvišu ponudu na tenderu za kupovinu kosovskog operatera mobilne telefonije Ipko.

Ahmeti je na svom Tviter nalogu objavio da je Telekom Srbija ponudila 155 miliona evra na tenderu za kupovinu Ipko.

On je, međutim, naveo da bi takva ponuda trebalo da bude blokirana.

"Pre nekoliko godina, ponudu Albanca Elvina Gurika za Telenor Banku blokirala je centralna banka Srbije", dodao je Ahmeti i zatražio da "Ipko razjasni ovo".

 Ostale vesti

Beograd: Protesti ispred Skupštine, policija bacila suzavac
Nekoliko hiljada ljudi protestuje ispred Skupstine Srbije zbog najavljenih mera radi sprečavanja širenja korona virusa i trodnevnog policijskog časa i uzvikuju „lopovi“ i „izlazite napolje“.
  • 07.07.2020
Četiri opštine na severu Kosova od večeras u karantinu
Zbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja slučajeva infekcije virusom korona, Krizni štabovi četiri opštine na severu Kosova doneli su odluku o zabrani kretanja i stavljanju u karantin ove opštine. Odluka stupa na snagu večeras.
  • 07.07.2020
Vučić: U Beogradu za vikend policijski čas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je situacija u Srbiji, posebno u Beogradu kritična, a za vikend će ponovo biti uveden policijski čas.
  • 07.07.2020
Ljubav u vreme korone nije zabranjena, ali svadbe jesu
Pandemija koronavirusa je i na Kosovu mnoge događaje, pa tako i venčanja, otkazala ili odložila za neko srećnije i bezbednije vreme. Matičari na centralnom Kosovu navode da je broj venčanih u periodu od marta do jula, u odnosu na isti period prošle godine, drastično opao.
  • 07.07.2020
Smenjen generalni direktor KBC Kosova
Upravni odbor Kliničko bolničkog centra Kosova (KBCK) u Prištini smenio je juče sa dužnosti generalnog direktor Basri Sejidua zbog, kako je saopšteno, nezadovoljavajućeg izvršavanja i neispunjavanja radnih obaveza.
  • 07.07.2020
Više scenarija za nastavu od septembra
U pripremi je više scenarija za kombinovanu nastavu koja bi od septembra mogla da počne u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
  • 06.07.2020