Vesti
Društvo

Telekom donira pametne table i sportsku opremu osnovnim školama na Kosovu

Telekom Srbija u okviru projekta osavremenjavanja nastave donira školama na Kosovu pametne table, sportske lopte i šahovske table.
Telekom donira pametne table i sportsku opremu osnovnim školama na Kosovu
Vladimir Lučić u školi u Zvečanu (Foto Radio Mitrovica sever)

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić u prisustvu zamenice direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušice Nikolić i pomoćnice Svetlane Miladinov, načelnika školske uprave Ivana Zaporožca uručio je jednu interkativnu tablu, po jednu košarkašku, fudbalsku i dobojkašku loptu, kao i tablu za šah u O.Š. “Vuk Karadžić” u Zvečanu.

Donacija je prethodno uručena i osnovcima u Leposaviću.

„Ova tabla pomaže u novom načinu sticanja znanja i način kako se što bolje digitalno opismeniti i kao mali ući u nešto što će biti budućnost. U dva dana obići ćemo škole i razgovarati sa pametnom decom i dobrim ljudima“, naglasio je Lučić.

On je naveo da je Telekom Srbija na Kosovu najveća srpska firma koja zapošljava 250 radnika.

„Tu smo da pomažemo mladim ljudima na KiM da što pre steknu digitalna znanja i pretpostavljam da će neko od njih, kada završi školu, početi kod nas da radi. Uvek ćemo biti prisutni i razvijaćemo našu kompaniju“, rekao je Lučić.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov navela je ovom prilikom da je cilj donacije unapređenje znanja i veština u oblasti digitalne tehnologije.

„Ovakav način rada omogućava da se metodika izvođenja nastave podiže na mnogo viši nivo. Interaktivne table su velika pomoć u nastavi i omogućavaju interakciju sa internetom, komunikaciju dece sa drugim školama, i omogućava deci da im čas bude mnogo, mnogo interesantniji a nastava bude na mnogo višem nivou“, naglasila je Miladinov.

Ona je dodala da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kao i do sada, nastaviti da radi na podizanju obrazovnog sistema na viši nivo.

„Ova donacija doprineće poboljšanju kvaliteta nastavnog procesa i učiniti dalji rad sa učenicima veoma zanimljiv i uspešan.“, rekla je direktorica Osnovne škole Leposavić Silvana Magovčević.

Ona je dodala da deca i nastavni kadar, kao i građani Leposavića i daju svoj maksimum uprkos pritiscima kojima su izloženi poslednjih par meseci.

„Nadamo se da će u skorije vreme da se reši ova situacija i da će uslovi za rad biti mnogo bolji“, naglasila je direktorica jedne od najvećih srpskih škola čiji učenici beleže brojne uspehe na svim nivoima takmičenja.

Interaktivne table i ostala oprema biće uručene i školama u Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Gračanici, Lapljem Selu, Gušterici, Kuscu, Štrpcu i Ranilugu.Ostale vesti

Kosovska policija zabranila šetnju planinara i rekreativaca u Štrpcu

Za danas planirana šetnja planinara i rekreativaca iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Štrpca, posvećena Danu pešačenja, zabranjena je od strane kosovske policije u Štrpcu.

  • 23.09.2023
Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
  • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023
Svečana akademija povodom Dana opštine: Ljudi su najveće bogatstvo Gračanice
„Gračanica je simbol našeg naroda, Gračanica je i naš manastir, Gračanica su naši dobri i vredni ljudi, svako naše dete, svaka puna kuća, škola i crkva. Gračanica je i Milutin i Simonida, ali je Gračanica i ideja o opstanku jednog naroda“, rekla je predsednica lokalne samouprave Ljiljana Šubarić na Svečanoj akademija povodom Dana opštine u Domu kulture "Gračanica".
  • 21.09.2023
Posle završenog kursa, ženama iz RAE zajednice dodeljene šivaće mašine
Nakon tri meseca obuke u šivenju i pletenju za pripadnice RAE zajednice završen je projekat „Impusl za novi početak“ koji je sprovelo Udruženje poslovnih žena „Avenija“. Polaznicama kursa su dodeljene šivaće mašine kako bi, nakon radionice, samostalno radile i privređivale.
  • 20.09.2023
Održan prvi “Gračanički kros
Pod slogom “Nije frka, može trka” organizovan je prvi “Gračanički kros”. Oko 200 učesnika okupilo se najpre u dvorištu Doma kulture “Gračanica” odakle je startovala trka. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe, takmičari do 14 godina i stariji.
  • 20.09.2023