Vesti
Društvo

Tahiri: Kosovo razmenilo informacije sa Srbijom

Ministar pravde Abeljard Tahiri kaže da je Kosovo poslalo četiri zahteva srpskim vlastima tražeći dokaze u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića. On je potvrdio da je Kosovo razmenilo informacije sa Srbijom u vezi sa ovim slučajem.
Tahiri: Kosovo razmenilo informacije sa Srbijom
Abeljard Tahiri (Foto Ministarstvo pravde)

Ministar Tahiri je rekao da je Kosovo razmenilo relevantne informacije “na zahtev susedne zemlje“, naglašavajući da će samo “saradnjom između dve zemlje doći do rešenje ovog ubistva“.

“Ministarstvo pravde je izrazilo spremnost da u okviru pravnog okvira međunarodne pravosudne saradnje razmeni informacije sa srpskim vlastima. Ministarstvo pravde je, u saradnji sa državnim tužilaštvom, u ponedeljak prosledilo srpskim vlastima sve relevantne informacije u vezi sa ovim slučajem. Ova razmena neće ugroziti tekuće istrage“.

Na pitanje Gazete ekspres da li je Kosovo dobilo informacije iz Srbije, Tahiri odgovara:

“Želim da potvrdim da Srbija nije odgovorila na zahteve Tužilaštva Kosova u vezi sa ovim slučajem. Ministarstvo pravde i Osnovno tužilaštvo u Mitrovici čekaju odgovor srpskih vlasti u vezi sa četiri zahteva kojima smo im se obratili za pribavljanje dodatnih dokaza. Stoga, pozivam srpske vlasti da sarađuju sa kosovskim institucijama koje su na ovom predmetu i da što pre odgovore na naše zahteve, jer dokazi prikupljeni tokom ove razmene mogu biti ključni za istragu relevantnih tela, a u cilju rešavanja ovog slučaja“.

Oliver Ivanović je upucan prilikom ulaska u prostorije svoje stranke u Severnoj Mitrovici,16. januara.Ostale vesti

KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, danas su prikupili 94.600 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković.

  • 03.03.2021
OG: Nastavljena dezinfekcija institucija i stambenih objekata
Opštinsko odeljenje javnih službi nastavilo je sa dezinfekcijom institucija, ustanova i kolektivnih stambenih objekata u cilju zaštite od širenja kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 03.03.2021
Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021
Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021