Tači i Haradinaj čestitali Božić

Predsednik Kosova Hašim Tači i premijer Ramuš Haradinaj čestitili sue praznik svim građanima Kosova koji slave pravoslavni Božić.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ramuš Haradinaj i Hašim Tači (Foto Predsedništvo Kosova)

Haradinaj je istakao i da Božić treba da bude podsticaj za promociju ljudskih vrednosti kao inkarnacija božanskih vrednosti.

"Svim građanima Kosova i međunarodnim predstavnicima, koji služe u raznim misijama u zemlji, a koji slave prema julijanskom kalendaru, čestitke za mnogo godina pravoslavnog Božića. Ovaj praznik je podsticaj za promociju ljudskih vrednosti kao inkarnaciju božanskih", napisao je Haradinaj na fejsbuku.

Istakao je da multiverska realnost na Kosovo treba da posluži kao dodatni napor da gradimo državu koja garantuje više nade, ekonomsko blagostanje i sigurnost za građane Kosova.

"Slavite u miru, sa vašim porodicama u dobroti i blagostanju", poručio je kosovski premijer.

Predsednik Kosova Hašim Tači čestitao je pravoslavnim vernicima Božić i poželeo im više mira i blagostanja u porodicama.

"Svim pravoslavnim vernicima šaljem najbolje čestitke za dan njihovog Božića. Da bude više mira, sreće i blagostanja u njihovim porodicama. Sa srećom ovaj sveti dan", napisao je Tači na Fejsbuku.

Ostale vesti

 • „Treba negovati svoj, ali i učiti jezike drugih“

  „Treba negovati svoj, ali i učiti jezike drugih“

  NVO „Mlada aktivna Gračanica“ od nedavno je počela sa besplatnim časovima engleskog jezika. Jedan od ciljeva je, kako kažu, da se mladima olakša komunikacija sa komšijama Albancima. Međutim, poverenik za jezike pri Kancelariji premijera Kosova Slaviša Mladenović smatra da bi im učenje drugih jezika, poput albanskog u znatnoj meri olakšalo život.

 • Internet alat za osobe sa invaliditetom

  Internet alat za osobe sa invaliditetom

  NVO “Centar za orijentaciju društva Kosovo” (COD Kosovo) predstavila je na tribini u prostorijama Socijalnog inkubatora u Gračanici internet portal invalidnost.info, putem koga osobe invaliditetom i njihove porodice mogu dobiti osnovne informacije o načinu na koji mogu da ostvare svoja prava.

 • “Ne sme biti političkog uticaja na Komisiju za istinu i pomirenje”

  “Ne sme biti političkog uticaja na Komisiju za istinu i pomirenje”

  Komisija za istinu i pomirenje neće biti zamena za dijalog, ali će mu doprineti, kazao je u Gračanici predsedavajući Pripremnog tima Ardijan Arifaj. Na sastanku koji je održan sa predstavnicima civilnog društva poručeno je da Komisija ne sme biti pod političkim uticajem, ali da mora imati podršku centralnih institucija i svih strana na Kosovu.

 • “Dogovor!?”: Nasilje nad ženama je društveni problem

  “Dogovor!?”: Nasilje nad ženama je društveni problem

  Raste broj prijavljenih slučajeva nasilja u porodici. Tokom prošle godine u policijskoj stanici u Gračanici je prijavljeno oko 30 slučajeva. Taj broj je mnogo veći na severu Kosova, pokazuju statistički podaci. „Nasilje muškaraca nad ženama je toliko u porastu, da je to društveni problem“, kaže Tijana Simić Lavali iz organizacije „Žensko pravo“.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane