Vesti
Društvo

Tablet računari učenicima osnovnih i srednjih škola

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i direktorica opštinskog odeljenja obrazovanja Brankica Nićić podelili su tablet računare učenicima osnovnih i srednjih škola koji su za ovu donaciju odabrani na osnovu uspeha i socijalnog statusa.
Tablet računari učenicima osnovnih i srednjih škola
Dodela računara (Foto OG)

„Briga o najmlađima nastaviće se i u buduće“, kazao je predsednik opštine Srđan Popović.

Popović je napomenuo da usled epidemiološke situacije ove godine nije organizovana manifestacija „Savin đak“ ali da opština Gračanica nije zaboravila na učenike i da je ovo dokaz tome.

„Ulaganje u omladinu, nezaboravljanje uspeha naših učenika sigurno je jedan od prioriteta opštine i nastojaćemo da se i u budućnosti naši najbolji đaci sigurno ne zaborave i siguran sam da će za svoj uspeh biti i nagrađivani od strane opštine. Nadamo se da će naredne godine epidemiološka situacija dozvoliti da kao i prethodnih godina organizujemo manifestaciuju „Savin đak“ i da ćemo nastaviti sa tradicijom“, rekao je Popović.

Direktorica opštinskog odeljenja obrazovanja Brankica Nićić kazala je da je u sklopu manifestacije „Savin đak“ prošle godine četvorodnevnim putovanjem nagrađena grupa učenika a da je ove godine ta nagrada zamenjena tablet računarima.

„Ove godine uzeli smo u obzir i kategoriju učenika sa slabijim materijalnim stanjem tako da smo u okviru svetosavske nedelje nagradili i njih sa po jednim tablet računarom. Što se tiče kategorije najboljih učenika vodimo se odabirom najboljih po uspehu i po takmičenjima koje su ostvarili u toku godine“, kazala je Nićić.

Opština Gračanica obezbedila je za decu osnovnih i srednjih škola ukupno 60 tablet računara kao pomoć u organizovanju i praćenju nastave.Ostale vesti

Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021
Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021
Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021