Vesti
Društvo

Tablet računari učenicima osnovnih i srednjih škola

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i direktorica opštinskog odeljenja obrazovanja Brankica Nićić podelili su tablet računare učenicima osnovnih i srednjih škola koji su za ovu donaciju odabrani na osnovu uspeha i socijalnog statusa.
Tablet računari učenicima osnovnih i srednjih škola
Dodela računara (Foto OG)

„Briga o najmlađima nastaviće se i u buduće“, kazao je predsednik opštine Srđan Popović.

Popović je napomenuo da usled epidemiološke situacije ove godine nije organizovana manifestacija „Savin đak“ ali da opština Gračanica nije zaboravila na učenike i da je ovo dokaz tome.

„Ulaganje u omladinu, nezaboravljanje uspeha naših učenika sigurno je jedan od prioriteta opštine i nastojaćemo da se i u budućnosti naši najbolji đaci sigurno ne zaborave i siguran sam da će za svoj uspeh biti i nagrađivani od strane opštine. Nadamo se da će naredne godine epidemiološka situacija dozvoliti da kao i prethodnih godina organizujemo manifestaciuju „Savin đak“ i da ćemo nastaviti sa tradicijom“, rekao je Popović.

Direktorica opštinskog odeljenja obrazovanja Brankica Nićić kazala je da je u sklopu manifestacije „Savin đak“ prošle godine četvorodnevnim putovanjem nagrađena grupa učenika a da je ove godine ta nagrada zamenjena tablet računarima.

„Ove godine uzeli smo u obzir i kategoriju učenika sa slabijim materijalnim stanjem tako da smo u okviru svetosavske nedelje nagradili i njih sa po jednim tablet računarom. Što se tiče kategorije najboljih učenika vodimo se odabirom najboljih po uspehu i po takmičenjima koje su ostvarili u toku godine“, kazala je Nićić.

Opština Gračanica obezbedila je za decu osnovnih i srednjih škola ukupno 60 tablet računara kao pomoć u organizovanju i praćenju nastave.Ostale vesti

Rekordne cene hrane na Kosovu: Poskupeo hleb, kafa, burek…
Cene raznih prehrambenih proizvoda na Kosovu nastavljaju da rastu, a i cene proizvoda u pekarama su uvećane, pa će građani morati da izdvoje u proseku od 10 do 20 centi više za određene proizvode.
  • 26.10.2021
Kosovska Mitrovica – grad ljubavi i mržnje prema psima lutalicama
Kosovska Mitrovica može da se pohvali ljudima koji će neretko pritrčati u pomoć povređenoj i napuštenoj životinji, negovati je i brinuti se o njoj, kao i ljudima koji svakodnevno, na putu do posla, sa sobom nose granule kojima hrane ljubimce Kosovske Mitrovice. Međutim, u ovom gradu ima i onih koji se, usled toga što još uvek nije rešen problem pasa lutalica, odlučuju da uzmu stvar u svoje ruke i reše ga bacanjem otrova.
  • 25.10.2021
Katarini Marinković i Radi Komazec nagrade INTERFER-a
Na 26. Internacionalnom festivalu reportaže i medija „Interfer Zlatna Nika“ novinarka produkcije New Press i Medija centra Katarina Marinković dobila je doplomu ovog festivala u kategoriji TV reportaže. Marinkovićeva je diplomu dobila za reportažu “Ljudi brojevi” koja govori o položaju, problemima i životu stanara stambenog naselja u Lapljem Selu.
  • 25.10.2021
Gračanica: Savez slepih obeležio 75 godina postojanja
Invaliditet ne bi trebao da sprečava ljude u ostvarenju svojih ciljeva, poručio je na svečanoj sednici u velikoj sali Doma kulture u Gračanici predsednik Međuopštinske organizacije Priština pri Savezu slepih Srbije Radomir Jorgić povodom obeležavanja 75 godina postojanja i rada ove organizacije. 
  • 25.10.2021
Kada bi umetnici pokušali da sarađuju kao političari bili bi
Saradnja u oblasti kulture između Srba i Albanaca na Kosovu gotovo da ne postoji, rečeno je u emisiji “Heroji u doba koronavirusa”. Prema rečima Aleksandra Gudžića iz Doma kulture “Gračanica” razlog za to je jezička barijera, dok Miljana Dunđerin iz Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” smatra  da za to ne postoji politička volja, niti podrška.
  • 25.10.2021
Zdrava porodica i predan rad su recept za sreću u životu
Da penzionerski dani mogu biti slatki kao ovogodišnji rod grožđa u Velikoj Hoči, govori primer Milice i Save Garić iz ovog sela. Ovaj bračni par prosvetnih radnika živi svoje „Zlatno doba“, dva sina, ćerka, desetoro unučadi, jedan praunuk su motiv za sve što rade.
  • 24.10.2021