Vesti
Društvo

Svi za Kosmet: Pomoć zdravstvenom centru Gnjilane

Humanitarna organizacija "Svi za Kosmet" je donirala medicinsku opremu u vrednosti od 10.000 evra dečjem odeljenju bolnice u Pasjanu Zdravstvenog centra Gnjilane. Oprema je namenjena kompletnoj dijagnostici kod dece, novorđenčadi i ostalih pacijenata. 

Svi za Kosmet: Pomoć zdravstvenom centru Gnjilane
Ilustracija (Foto HO “Svi za Kosmet”)

Doniran je skener za rano otkrivanje smetnji sluha, aparat za audiometriju, timpanometar, čeona lampa i suvi sterilizator.

"Sa ciljem da se novorođenčad, dečica i ostali pacijenti više ne šalju radi dijagnostike u Niš, Vranje i Beograd, u avgustu smo pokrenuli akciju kupovine potrebne medicinske opreme koja je zahvaljujući ljudima iz Srbije i dijaspore urodila plodom", navodi se u saopštenju humanitarne organizacije.

Takođe su dodali da im je veliku pomoć pružila i firma "Maico", koja im je, kako navode donirala jedan aparat, dok im je za ostale obezbedila popust.

Humanitarna organizacija "Svi za Kosmet" je takođe pokrenula akciju prikupljanja sredstava za novogodišnje paketiće, koji će biti podeljeni za Novu godinu i Savindan. Akcija traje do 25. decembra, a svako ko oseti potrebu može donirati slatkiše, garderobu i igračke.Ostale vesti

Počeo Velikogospojinski post
Za pravoslavne hrišćanske vernike počeo je dvonedeljni Velikogospojinski post. Ustanovljen je kako bi se svi sećali Presvete Bogorodice i tražili molitveno zastupništvo od nje. Post se završava 28. avgusta po novom kalendaru, na Veliku Gospojinu.
  • 14.08.2022
Gračanica: Letnji bioskop na otvorenom

Dom kulture Gračanica organizuje Filmsko leto za mlade prikazivanjem filmova na otvorenom. 

  • 14.08.2022
Šta se dešava sa 70 radnih mesta u srpskim zdravstvenim ustanovama na Kosovu?
Osam zdravstvenih ustanova koje na Kosovu rade u srpskom sistemu, raspisale su u martu ove godine konkrus za prijem oko 70 radnika. Međutim, ni posle pet meseci nije objavljeno ko je dobio posao, a jedna ustanova je u međuvremenu poništila konkurs.
  • 12.08.2022
Batuse: Za 15 minuta izgorela polovina petogodišnjeg truda
Požar u voćnjaku porodice Simonović u selu Batusu kraj Kosova Polja je planuo u četvrtak, 11. avgusta, oko 16.00 časova. Polovina voćnjaka je stradala za 15 minuta, a pet godina truda i rada je uloženo da se on podigne.
  • 12.08.2022
Mladi u Srbiji: Protiv sankcija Rusiji, ali za selidbu u Zapadnu Evropu
Dok je većina mladih protiv osude Rusije zbog rata u Ukrajini, samo 11 odsto njih ne želi da se odseli iz zemlje, pokazalo je istraživanje Krovne organizacije mladih Srbije.
  • 12.08.2022
Benzin u Srbiji pojeftinio četiri, a dizel dva dinara
Benzin BMB 95 i evrodizel biće jeftiniji za četiri, odnosno dva dinara po litru do sledećeg petka, 19. avgusta.
  • 12.08.2022