Vesti
Društvo

Svi za Kosmet: Pomoć zdravstvenom centru Gnjilane

Humanitarna organizacija "Svi za Kosmet" je donirala medicinsku opremu u vrednosti od 10.000 evra dečjem odeljenju bolnice u Pasjanu Zdravstvenog centra Gnjilane. Oprema je namenjena kompletnoj dijagnostici kod dece, novorđenčadi i ostalih pacijenata. 

Svi za Kosmet: Pomoć zdravstvenom centru Gnjilane
Ilustracija (Foto HO “Svi za Kosmet”)

Doniran je skener za rano otkrivanje smetnji sluha, aparat za audiometriju, timpanometar, čeona lampa i suvi sterilizator.

"Sa ciljem da se novorođenčad, dečica i ostali pacijenti više ne šalju radi dijagnostike u Niš, Vranje i Beograd, u avgustu smo pokrenuli akciju kupovine potrebne medicinske opreme koja je zahvaljujući ljudima iz Srbije i dijaspore urodila plodom", navodi se u saopštenju humanitarne organizacije.

Takođe su dodali da im je veliku pomoć pružila i firma "Maico", koja im je, kako navode donirala jedan aparat, dok im je za ostale obezbedila popust.

Humanitarna organizacija "Svi za Kosmet" je takođe pokrenula akciju prikupljanja sredstava za novogodišnje paketiće, koji će biti podeljeni za Novu godinu i Savindan. Akcija traje do 25. decembra, a svako ko oseti potrebu može donirati slatkiše, garderobu i igračke.Ostale vesti

KP: Korišćenje pirotehnike dozvoljeno od 26. decembra do 2. januara
Bliže se božićni i novogodišnji praznici, a sa njima i upotreba pirotehničkih sredstava. Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da budu oprezni. „Slavi srcem a ne oružjem“, poručili su, te upozorili na to da je korišćenje pirotehničkih sredstava dozvoljeno tek od 26. decembra.
  • 08.12.2021
Napadi i pritisci na medije
Stanje slobode medija u čitavom regionu je loše, a najveći problemi su verbalni i fizički napadi na novinare, autocenzura, ekonomski i politički pritisci i neregulisano medijsko tržište, ocenili su danas učesnici konferencije koju je organizovalo Udruženja novinara Srbije (UNS), u okviru projekta "Pod pritiskom".
  • 08.12.2021
Građani Severne Mitrovice o novim merama: Samo otežavaju ljudima
Vlada Kosova usvojila je 30. novembra nove opšte i posebne mere za kontrolu, sprečavanje i borbu protiv pandemije kovida-19 .
  • 08.12.2021
“Čitanje je ključ dobrog pisanja”

Dom kulture „Gračanica“ organizovao je treću dečju književnu radionicu „Čuvam jezik, lepo pišem“. ”Iako je Gračanica malo mesto, mališani koji pohađaju radionicu su vanserijski talentovani”, istakla je književnica i predavač Milica Matijević.

  • 08.12.2021
Sevce: Oštećena javna rasveta
U selu Sevce, u Gornjoj Mahali, došlo je do fizičkog oštećenja na trafou javne rasvete gde je iščupana fotoćelija koja reguliše rasvetu, usled čega su žitelji ovog mesta sinoć ostali bez osvetljenja. 
  • 08.12.2021
Misija OEBS-a na Kosovu osudila rušenje spomen ploče otetim novinarima
"Misija OEBS-a na Kosovu osuđuje ponovljeni vandalizam na spomen-ploči kraj Velike Hoče posvećenoj dvojici novinara kosovskih Srba koji su nestali u tom području 21. avgusta 1998. godine", navodi se u poruci na zvaničnoj Fejsbuk stranici ove misije.
  • 07.12.2021